Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 24-10-2010

Man in bezit van drugs, pepperspray en een gestolen auto aangehouden

OOSTERHOUT: De politie kreeg zondag om 06.30 uur melding van een verdachte situatie op het Pallieterplein. De politie ging poolshoogte nemen en trof een man aan in een auto. De auto bleek op 20 oktober gestolen bij een woninginbraak in Oosterhout. In het voertuig werd een busje pepperspray, drie flessen met vermoedelijk GHB, een blokje hasj, verschillende soorten pillen en een zakje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen voor onderzoek en ook de auto is in beslag genomen. De 30-jarige inzittende uit Oosterhout is aangehouden. De man verklaarde tijdens verhoor verslaafd te zijn aan GHB en niets te weten van een gestolen auto. Hij is in verzekering gesteld.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

HANK: De politie hield zondag om 03.30 uur een 19-jarige man uit Wijk en Aalburg aan voor rijden onder invloed op het Warmondplein. De man, een beginnend bestuurder, werd na zijn aanhouding meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse onderging. De uitslag hiervan bedroeg 600 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhoudingen voor vals geld en cocaïne

OOSTERHOUT: Zondag om 00.50 uur werd een 33-jarige man uit Waspik aangehouden voor het bezit van cocaïne. De man werd in de
Mathildastraat staande gehouden, nadat agenten zagen dat er werd gesnoven. Hij had een wikkel met een gram cocaïne in bezit. Dit is in beslag genomen. De man is verhoord en daarna in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt dossier opgemaakt.

Een 23-jarige man uit Oosterhout werd zondag om 01.45 uur aangehouden voor het uitgeven van vals geld. De man werd in de Klappeijstraat aangehouden nadat hij had geprobeerd af te rekenen met twee valse briefjes van 10. De man is ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden voor poging tot ontvoering

WAALWIJK: De politie hield zaterdag om 16.00 uur een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor poging tot ontvoering van een 19-jarige vrouw uit Waalwijk. De man, een bekende van de vrouw, probeerde woensdag om 20.15 uur de vrouw, die een bekende van hem is, in een auto te trekken en mee te nemen. Dit gebeurde in de Jacob van Ruysdaelstraat. De man zou de vrouw al langere tijd stalken. De politie nam aangifte op van de gedupeerde en nam verklaringen op van meerdere getuigen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Brandstichting zorgt voor brand in caravan en auto

GILZE: Rond 03.00 uur ontstond er brand in een personenauto en een caravan aan de Burgemeester van Poppelstraat. De caravan werd door de brand volledig in de as gelegd. De brand in de personenauto kon door snel optreden van de brandweer worden geblust. De auto raakte zwaar beschadigd en is in beslag genomen voor onderzoek. De brandweer stelde vast dat er sprake was van brandstichting. Van de eigenaren van de personenauto en de caravan is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 24-10-2010 13:46 | © Regio Midden en West Brabant |