Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 24-10-2010

Zes aanhoudingen tijdens horecanacht

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag zes personen aan in het centrum, waarvan een voor baldadigheid, een voor belediging en een voor openbare dronkenschap.
Om 01.40 uur hield de politie een 19-jarige Tilburger aan voor mishandeling van een andere 19-jarige Tilburger. De gedupeerde verklaarde dat een van zijn vrienden op het Piusplein met een paraplu tegen een auto aan kwam. Een inzittende stapte uit en begon om zich heen te slaan. De 19-jarige wilde ertussen komen en kreeg een klap. Bij zijn aanhouding beledigde de verdachte een agent.
Een 21-jarige vrouw uit Den Bosch is om 02.25 uur aangehouden voor poging tot zware mishandeling van een 20-jarige vrouw uit Waalwijk in een horecagelegenheid aan de Heuvel. De gedupeerde verklaarde tegenover de politie dat ze een vrouw had gevraagd iets op te schuiven omdat ze op de tenen van de aangeefster stond. De vrouw zei dat dat niet kon omdat het druk was. Direct hierna kreeg de 20-jarige vrouw een klap met een glas op haar hoofd. Ze hield hieraan zwellingen, snijverwondingen en hoofdpijn over. De verdachte is ingesloten voor verhoor.
Om 03.50 uur is een 23-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling van een 22-jarige vrouw uit Breda en een vriendin van haar. De drie kregen een woordenwisseling bij de garderobe van een horecagelegenheid aan de Heuvel. De man greep de 22-jarige bij haar keel en sloeg haar vriendin in het gezicht. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen. De verdacht is ingesloten op het politiebureau.

Ook is er een aantal bekeuringen uitgeschreven voor de volgende feiten:


1 x negeren van rood licht
6 x verkeerd parkeren
6 x glas op straat
3 x tegen de richting in rijden

14-jarige jongen aangehouden voor bedreiging beveiliger

OISTERWIJK: De politie werd zaterdag rond 23.00 uur gealarmeerd in verband met een bedreiging aan de Kievitsblekweg. Een beveiliger van een instelling voor asielzoekers was door een 14-jarige bewoner bedreigd. De jongen was erg agressief en vernielde de kleding van een beveiliger. Hij is aangehouden en bleek een vals identiteitsbewijs te hebben. Dit is in beslag genomen. Van de gedupeerde beveiliger is aangifte opgenomen. Reden voor de bedreigingen zou zijn dat de 14-jarige jongen niet meer weg mocht.

Vrouw aangehouden voor betalen met vals geld

TILBURG: Een 24-jarige vrouw uit Oisterwijk werd zaterdagochtend aangehouden op de markt op het Koningsplein voor het uitgeven van vals geld. De vrouw had bij een kraampje proberen te betalen met vals geld. Toen het geld werd geweigerd liep de vrouw door naar een ander kraampje en probeerde daar opnieuw met het biljet te betalen. De medewerker van het eerste kraampje was achter de vrouw aan gelopen en sprak haar hierop aan. De vrouw ontkende dat ze wist dat het geld vals was. Ze is aangehouden en het geld is in beslag genomen. De vrouw verklaarde tijdens verhoor dat ze het geld had gevonden. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 24-10-2010 13:48 | © Regio Midden en West Brabant |