Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.30 uur

Utrecht, 24-10-2010

Alcoholcontrole

RENSWOUDE Op vrijdag 22 oktober heeft de politie tussen 16.00 20.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Dorpsstraat, Kooiweg en de Nijborg. In totaal werden 215 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Gelukkig reden de meeste bestuurders zonder alcohol op. Zij kregen als beloning een BOB-sleutelhanger.

Twee beginnende bestuurders bleken wel met alcohol op te hebben gereden. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controle werden ook nog bekeuringen uitgedeeld voor het niet handenvrij bellen, geen voorrang verlenen en losse lading meevoeren op een aanhanger.

Verdachten vandalisme aangehouden

RHENEN Op vrijdag 22 oktober werden omstreeks 22.40 uur drie mannen van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van vandalisme. Het drietal uit Rhenen en Zeist werd in de omgeving aangehouden na een melding dat jongeren een verkeersbord vanaf het viaduct op de Grebbeweg hadden gegooid.

Dit vernielde bord werd inderdaad aangetroffen. Bij een zoekactie in de omgeving werden drie wegvluchtende jongens aangetroffen, aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor en onderzoek. Proces-verbaal wordt tegen het drietal opgemaakt.

Oproep getuigen: beroving en mishandeling

VEENENDAAL Op zaterdagavond 23 oktober deden twee 18-jarige mannen uit Veenendaal en Ede melding van beroving en mishandeling.

De slachtoffers verklaarden dat zij rond 21.00 uur nabij het Prins Willem Alexanderpark samen in een geparkeerde - zwarte Volkswagen Golf
- van de 18-jarige Veenendaler zaten. Plotseling stapten twee onbekende mannen achterin de auto. Het duo bedreigde direct de 18-jarige slachtoffers en mishandelden hen. Vervolgens werd de 18-jarige Veenendaler gedwongen om te gaan rijden. Bij een parkeerplaats aan de Groeneveldselaan lieten zij de bestuurder stoppen en werd de 18-jarige man uit Ede beroofd van zijn portemonnee. Daarna werd hij uit de auto gezet.

Vervolgens moest de 18-jarige bestuurder een stukje verder rijden. Ter hoogte van de surfvijver moest hij stoppen en stapte de berovers uit het voertuig. Zij vluchtten te voet weg via het bruggetje tussen de Groeneveldselaan en de surfvijver. Daarna meldde dit slachtoffer zich bij het politiebureau, waar inmiddels het andere 18-jarige slachtoffer ook was gearriveerd.

Signalementen

Beide daders hadden een getinte huidskleur en waren vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Geschatte leeftijd van beide daders is tussen 16 en 18 jaar oud. Zij droegen donkere kleding.

De politie roept getuigen op die iets opvallends hebben gezien op zaterdag 23 oktober tussen 21.00 en 21.30 uur op of rondom de locaties: Prins Willem Alexanderpark, Groeneveldselaan/surfvijver. Mensen met meer informatie kunnen contact opnemen met de politie in Veenendaal via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verdachten fietsendiefstal aangehouden

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Surveillerende agenten hebben op zondag 24 oktober rond 02.40 uur een 28-jarige man uit Huis ter Heide en een 53-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van diefstal van fietsen.

De agenten hadden de twee mannen kort daarvoor bij een fietsenstalling aan de Stationsweg aangesproken omdat het vermoeden ontstond dat ze aan het stelen waren. Omdat hiervoor bewijs ontbrak, besloten de agenten weg te rijden en de situatie af te wachten. Kort daarna stapten de mannen in een auto met aanhanger en reden weg.

Op de Breullaan werden ze gestopt door de agenten en werd in de aanhanger een dames- en een herenfiets aangetroffen. Daarop werden ze aangehouden op verdenking van diefstal en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed

VEENENDAAL De politie heeft op vrijdag 22 oktober rond 20.00 uur een 21-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding op de Kleine Beer. De verdachte was met zijn auto achterop een stilstaande auto gereden en vervolgens doorgereden.

Op basis van getuigenverklaringen kon de verdachte snel worden achterhaald en werd in zijn woning aangehouden. Bij ademanalyse op het bureau blies hij 375 ug/l. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Hij legde bekennende verklaringen af over het rijden onder invloed en het doorrijden na de aanrijding.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL - Diverse verkeersdeelnemers werden met een slok te veel op aangehouden.

Op 23 oktober werd rond 01.00 uur een 33-jarige man uit Wageningen aangehouden bij de Sportlaan op verdenking van het rijden onder invloed in zijn auto. De man blies 945 ug/l. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Op 23 oktober rond 01.35 uur werd op de Groeneveldselaan een 19-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van het rijden op een bromfiets onder invloed van alcohol, door rood licht, rijden zonder rijbewijs, niet verzekerd, helm niet vast en met gladde achterband. Hij blies 305 ug/l. Voorzien van een reeks boetes mocht hij het bureau weer verlaten.

Op 24 oktober werd rond 02.00 uur een 48-jarige automobilist aangehouden op de Zandstraat. Hij blies 775 ug/l. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Poging diefstal fiets

LEERSUM Op zaterdag 23 oktober werden rond 14.20 uur twee mannen aangehouden op verdenking van poging diefstal fiets. De twee 40 jaar uit Den Haag en 42 jaar uit Utrecht hadden kort daarvoor geprobeerd een fiets te stelen bij een winkel aan de Rijksstraatweg. De eigenaar van de winkel wist dit te voorkomen en schakelde de politie in. Die trof het duo in de omgeving in een auto aan. Beiden zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader verhoor en onderzoek.