Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 15.20 uur

Utrecht, 24-10-2010

Openlijke geweldpleging
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 oktober twee verdachten aangehouden die het op de Potterstraat aan de stok hadden met de portiers van een horecagelegenheid.

Surveillerende agenten zagen die nacht rond 01.45 uur op de Potterstraat een groep van ongeveer acht mannen tegen de hekken bij de ingang van een horecagelegenheid trappen en de confrontatie zoeken met de portiers van die horecagelegenheid. De agenten gingen er met getrokken wapenstok op af en wilden tussenbeide komen. Een van de mannen sloeg met zijn vuist naar een portier. Een agent sloeg de verdachte met de wapenstok op zijn arm en trok hem uit de groep om hem aan te houden. De groep keerde zich weer tegen de portiers. Een andere agent deelde ook een klap met de wapenstok uit. Uiteindelijk lukte het de politie om een man van 20 jaar uit Nieuwegein en een man van 24 jaar uit Utrecht aan te houden. Zij moesten mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken fietser op de snelweg
UTRECHT De politie heeft in de vroege ochtend van zaterdag 23 oktober op de A28 ter hoogte van Utrecht een 28-jarige man uit Amersfoort aangehouden, die daar in zwaar beschonken toestand op zijn fiets reed.

Een getuige die over de A28 reed, keek verrast op toen hij die morgen rond 06.40 uur een man over de vluchtstrook zag fietsen. De getuige waarschuwde de politie. Agenten hielden de verdachte aan en namen hem voor verhoor mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 660 ug/l uit. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het fietsen over de autosnelweg.

Aanrijding met te veel alcohol op
UTRECHT De politie heeft vrijdagmiddag 22 oktober op de Mereveldseweg een automobilist aangehouden, die veel te veel alcohol had gedronken en tegen een hek was aangereden.

De gewaarschuwde politie trof de automobilist die middag rond 17.30 uur aan naast zijn beschadigde auto op de Mereveldseweg. De blaasproef viel voor hem negatief uit. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 840 ug/l uit. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bus rijdt kind op fiets aan
UTRECHT Bij een aanrijding op de Nobelstraat raakte vrijdagmiddag 22 oktober een 13-jarig meisje uit Utrecht zwaargewond.

De politie werd die middag rond 13.05 uur gewaarschuwd in verband met een ernstige aanrijding op de Nobelstraat. Een meisje reed op het fietspad in de richting van het Janskerkhof. Ter hoogte van de Keizerstraat reed zij met haar fiets de rijbaan op. Op dat moment reed daar een autobus in dezelfde richting, dus schuin achter haar. De buschauffeur kon een aanrijding met de fietser kennelijk niet meer voorkomen.

De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en maakt proces-verbaal op.
Het meisje werd per ambulance naar het UMC gebracht. Ze is daar behandeld aan hoofdletsel.

Straatroof
UTRECHT Op het terras bij een horecagelegenheid aan de Vleutenseweg is vrijdagavond 22 oktober een 32-jarige vrouw uit Utrecht van haar tas beroofd.

Een jongeman griste die avond rond 22.20 uur de tas van de vrouw van een tafel. Van deze dief is een signalement bekend:
* man

* leeftijd tussen de 15 en de 25 jaar

* lengte ongeveer 1,70 meter

* licht getinte huidskleur (mogelijk Noord-Afrikaan)
* tenger postuur

* zwart haar

* droeg een zwarte pet, een zwarte winterjas met bondkraag, een spijkerbroek en gympen.

Hij sprong bij een andere verdachte achterop de scooter. Het duo ging er met de tas van de vrouw vandoor richting Lessinglaan. De tas van de vrouw werd later teruggevonden, maar enkele van haar spullen ontbraken.

De politie roept getuigen van deze beroving en mensen die weten om welke verdachten het gaat op om zich te melden via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar 0800-7000.

Te veel gedronken en politie beledigd
UTRECHT De politie heeft vrijdagavond 22 oktober op de Vleutensebaan een 29-jarige man uit Almere aangehouden voor het besturen van een personenauto met te veel alcohol op en een 24-jarige man uit IJsselstein voor belediging.

Surveillerende agenten zagen de auto rijden met de rechterzijde in de berm. De vonken spatten van het rechter voorwiel af. De agenten lieten de auto stoppen. De blaasproef viel voor de bestuurder negatief uit. Hij werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 675 ug/ uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Intussen vond de bijrijder het nodig om een van de agenten te beledigen. Ook hij werd aangehouden en moest voor verhoor mee naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen het tweetal op.

Te veel op
UTRECHT De politie heeft diverse bestuurders met te veel alcohol op aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hun rijbewijzen werden ingevorderd en ze kregen een proces-verbaal.

Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Utrecht reed op 24 oktober, om
01.10 uur, met zijn personenauto op de Nieuwe Houtenseweg met 375 ug/l.

Een 18-jarige bromfietser uit Utrecht reed op 24 oktober, om 04.35 uur, op de Venuslaan met 515 ug/l.
Een 20-jarige man uit Utrecht reed op 24 oktober, om 01.15 uur, met zijn personenauto over het Zwarte Woud met 785 ug/l. Een 23-jarige man uit Langbroek reed op 23 oktober, om 01.15 uur, met zijn personenauto over de Karpaten met 755 ug/l. Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Ermelo reed op 24 oktober, omstreeks 05.05 uur, met zijn personenauto over de Rupelmondelaan met 510 ug/l.
Een 30-jarige man uit Nieuwegein reed op 24 oktober, om 05.45 uur, met zijn personenauto over de Boothstraat met 670 ug/l.

Verdachte aangehouden na inbraak woning
UTRECHT De politie heeft een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan het Queeckhovenplein in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 oktober.

Toen de bewoner die nacht om 00.30 uur thuiskwam, bleek er te zijn ingebroken. Diverse spullen waren verdwenen. Ze belde de politie. Een wijkagent zag in de omgeving een hem bekende veelpleger lopen met een tas vol spullen. Die liet hij achter in een steegje. In de tas zaten spullen afkomstig van de inbraak op het Queeckhovenplein. De verdachte werd twee uur later met toestemming van de officier van justitie aangehouden op verdenking van inbraak dan wel heling en moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie zet het onderzoek voort en maakt proces-verbaal op.

Aanrijding letsel met te veel alcohol op
UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 oktober op de rijksweg A2 tussen Maarssen en Utrecht een 26-jarige man uit Schijndel aangehouden, die onder invloed van alcohol met zijn personenauto op de vangrail was geklapt en daarbij gewond was geraakt.

De gewaarschuwde politie liet het slachtoffer blazen. Dat viel voor hem negatief uit. Een ambulance bracht hem met nekletsel naar ziekenhuis Oudenrijn. Daar werd hem een bloedproef afgenomen. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Verdachte autokraak aangehouden
UTRECHT De politie heeft vrijdagochtend 22 oktober op het Europaplein een 39-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van poging tot diefstal uit een auto.

Een getuige zag die morgen de verdachte bezig in de auto van haar buurvrouw. De gewaarschuwde politie hield even later de verdachte op heterdaad aan. Het scheerraampje van de auto was ingeslagen. De verdachte moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.