Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 15.30 uur

Utrecht, 24-10-2010

Verdachten bedrijfsinbraak aangehouden

SOEST Op zaterdag 23 oktober heeft de politie rond 23.30 uur een 22-jarige en een 23-jarige man aangehouden na melding van inbraak in een bedrijf aan de Stationsweg.

De politie zag een auto met gedoofde lichten rijden op de Torenstraat en lieten het voertuig stoppen. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Daarop werd het tweetal aangehouden en in de cel geplaatst voor nader verhoor en onderzoek.

Rijden zonder rijbewijs, verzekering en APK

SOESTERBERG De politie heeft op vrijdag 22 oktober rond 17.00 uur een 32-jarige bestuurder uit Bilthoven aangehouden voor het rijden in een onverzekerde auto en zonder gekeurd te zijn. Vervolgens bleek dat de bestuurder ook reed zonder een geldig rijbewijs.

De man kreeg diverse boetes en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Oproep getuigen: brandstichting

BAARN Op zondag 24 oktober kreeg de politie rond 05.50 uur de melding dat er autos in de brand stonden bij een parkeerplaats aan de Oosterstraat.

Ter plekke bleken vier autos door vuur te zijn beschadigd. Eén van de voertuigen brandde geheel uit.

De politie vermoedt brandstichting en roept en getuigen of personen met meer informatie om contact op te nemen met de politie in Baarn via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Halt voor baldadigheid

EEMNES Een surveillerende agent heeft op vrijdag 22 oktober rond 22.00 uur jongens aangehouden voor vandalisme. Hij zag dat het drietal uit Eemnes 12 en 13 jaar struiken uit de grond trok. Daarop wist hij twee van hen in de kraag te grijpen. De derde verdachte meldde zich later aan het bureau. In overleg met de ouders krijgen ze een alternatieve Haltstraf.