Politie Zeeland


---

1888-2010 Inname rijbewijs na inname teveel drank, Goes
Op de Oranjeweg in Goes hebben agenten van de Zeeuwse politie in de nacht van zaterdag op zondag het rijbewijs van een beginnend bestuurder ingenomen.

De automobilist werd rond 03.30 uur gecontroleerd door de agenten. De 23-jarige Goesenaar moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij teveel gedronken had.

Op het politiebureau bleek dat hij, voor een beginnend bestuurder, vier keer teveel alcohol had genuttigd en dus kon hij zijn rijbewijs achterlaten op het bureau.

De officier van justitie gaat beslissen wat er verder gaat gebeuren met de man en zijn rijbewijs.

1889-2010 Rijbewijs kwijt, Renesse
Een 23-jarige automobilist uit de gemeente Goedereede heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs moeten afstaan aan agenten van de Zeeuwse politie.

Deze betrapten de beginnend bestuurder op de Jan van Renesseweg. Hij moest een blaastest doen en daaruit bleek dat hij flink teveel had gedronken. Om een exacte uitslag te krijgen moest de man mee naar het bureau.

Door een blaastest te doen op het ademanalyseapparaat kwamen de agenten er achter dat de man ruim 7 keer teveel had gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Dat wordt nu door de agenten opgestuurd naar de officier van justitie en die gaat beslissen wat er met het rijbewijs van de man gaat gebeuren.

1890-2010 Woninginbraak, Oost-Souburg
Tussen zaterdagavond 19.30 uur en zondagmorgen 10.00 uur is ingebroken in een woning aan de Dongestraat in Oost-Souburg.

De bewoners van de woning kwamen thuis en konden hun woning niet meer in. Door een raampje in te slaan verkregen zij de toegang tot hun woning weer en toen ontdekten zij dat er was ingebroken.

De Zeeuwse politie werd gewaarschuwd en er werd een aangifte opgenomen. Ook werd een buurtonderzoek gedaan en door de technische recherche is sporenonderzoek gedaan in de woning.

Uit de woning is een computer weggenomen en een kluis. Het is niet bekend hoe de inbrekers de woning binnen zijn gekomen.





Politie Zeeland