Politie Zeeland


---

1891-2010 Taxichauffeur rijdt met drank op, Vlissingen
Na een melding dat een taxichauffeur zijn klanten vermoedelijk dronken zou vervoeren hebben agenten van de Zeeuwse politie in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.50 uur een taxi stilgezet op de Kriekeweg in Koudekerke.

Het is niet bekend of de chauffeur op dat moment ook daadwerkelijk klanten vervoerde, maar de man moest wel een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken.

De chauffeur moest mee naar het bureau en heeft daar een test gedaan aan het ademanalyseapparaat. Hieruit bleek dat hij ruim drieenhalf keer de toegestane limiet blies.

Het rijbewijs van de 47-jarige man uit de gemeente Veere is ingenomen. Bij onderzoek door de agenten bleek dat de man al vier keer eerder was betrapt op het rijden onder invloed. De laatste keer was slechts twee weken geleden.

Het rijbewijs van de man, alsmede het proces-verbaal dat is opgemaakt, wordt verstuurd naar de officier van justitie en deze gaat beslissen wat er nu verder met de man gaat gebeuren.

1892-2010 Aangehouden met inbrekerswerktuig, Terneuzen
Surveillerende agenten van de Zeeuwse politie hebben in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden die geen rijbewijs had.

De agenten zagen een personenauto rijden in de Koegorsstraat en gaven de man om ongeveer 01.30 uur een stopteken. De bestuurder stopte ook netjes en hem werd de overgifte van zijn rijbewijs gevraagd.

Hij verklaarde dat dit thuis lag. Dit was voor de agenten natuurlijk gemakkelijk te controleren, bij de meldkamer staan immers alle rijbewijzen geregistreerd. Nadat de gegevens van de 37-jarige man uit Terneuzen waren opgevraagd bleek deze in het geheel niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook bleek toen dat hij de auto van zijn vader, zonder diens toestemming, had meegenomen.

Hierop zijn de agenten de auto verder gaan controleren en zij troffen een tas met mogelijk inbrekerswerktuig aan in de auto. Hierop is de Terneuzenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd voorgeleid aan een hulpofficier van justitie. Tijdens zijn voorgeleiding beledigde hij diverse politiemensen.

Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en ook tijdens het transport hier naartoe bleek hij weer over een erg uitgebreide woordenschat te beschikken voor wat betreft scheldwoorden.

Nadat de man de nacht had doorgebracht in zijn politiecel is hij gehoord en mocht hij even na 11.00 uur vanmorgen Torentijd weer verlaten.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.