Politie Gelderland-Zuid

Gewapende overval: getuigenoproep

Culemborg, 24-10-2010 o Naar aanleiding van een gewapende overval zaterdagavond rond 23.00 uur op het Chopinplein is de politie op zoek naar getuigen. Twee gewapende mannen drongen rond sluitingstijd een cafetaria binnen en bedreigden de aanwezige medewerkers.

De overvallers maakten onder bedreiging, de een met een vuurwapen en de ander met een steekwapen, een geldbedrag buit. Zij gingen er vervolgens vandoor, vermoedelijk linksaf onder een flat door. De medewerkers bleven ongedeerd.

De politie, nog druk bezig met een overval eerder op de avond op de Admiraalvlinderlaan, was snel ter plaatse. Er werd een uitgebreid onderzoek opgestart. Agenten spraken met de medewerkers en enkele getuigen. Ook de technische recherche kwam voor het doen van sporenonderzoek. Een deel van de vermoedelijke vluchtroute werd afgezet en een speurhond ingezet. De zoekactie leidde niet tot succes. Er wordt een aangifte opgenomen en de politie doet een buurtonderzoek.

Heeft u informatie?

De politie stelt alles in het werk om de beide overvallen van zaterdagavond in Culemborg op te lossen en vraagt daarbij uw medewerking.

De daders van de overval rond 23.00 uur op het Chopinplein droegen bivakmutsen en handschoenen en waren verder zwart gekleed. Was u getuige van deze overval of heeft u de twee overvallers tijdens hun vlucht opgemerkt? Belt u dan naar het Overvallenteam van de regio Gelderland-Zuid, telefoon 0900-8844.

Ook als u anderszins informatie heeft die voor het politieonderzoek van belang kan zijn, wordt u verzocht om contact op te nemen. (08)

Laatst gewijzigd 24-10-2010 16:00 | © Regio Gelderland-Zuid |