Politie Zeeland


---

1893-2010 Vuurwerk in beslag genomen, Rilland
Bij een 19-jarige jongeman uit de gemeente Reimerswaal 'brandde' zijn juist aangeschafte vuurwerk zo in zijn gedachten dat hij de verleiding niet kon weerstaan.

Op de Nieuwe Kreekrakweg in Rilland stopte hij om ongeveer 12.00 uur vanmiddag zijn auto, stak een stuk zwaar vuurwerk aan en gooide het weg. Toen het tot ontploffing was gekomen spoedde hij zich weer in zijn auto en ging er met zeer hoge snelheid vandoor.

Helaas voor hem deed hij dit voorgaande (bijna) onder de ogen van surveillerende politieagenten van de Zeeuwse politie. Die zetten de achtervolging in en lieten de jongen stoppen op de Bathseweg in Rilland.

Bij controle van zijn auto troffen de agenten nog eens 15 stuks zwaar vuurwerk aan. De jongen heeft afstand gedaan van het vuurwerk dat hem enkele tientjes had gekost. Hij verklaarde dat hij e.e.a. in België had aangeschaft.

De politie vernietigt het vuurwerk en maakt proces-verbaal op tegen de jongen.


1894-2010 Bekeurd wegens bumperkleven, Kruiningen
Tegen 13.00 uur zondagmiddag is een 30-jarige vrouw uit Hoofddorp bekeurd voor bumperkleven.

Zij reed met een afstand van ongeveer 5 meter op haar voorgangers en een snelheid van een kleine 140 km/u over de A58.

Surveillerende agenten zagen dit tafereeltje aan en zijn de vrouw over een ruime afstand gevolgd. Ditzelfde herhaalde zich enkele keren toen zij haar voorgangers had ingehaald en zij weer een andere auto voor zich kreeg.

In de buurt van een benzinepomp vonden de agenten het welletjes en bij die benzinepomp is de vrouw aangesproken op haar gedrag. Zij krijgt een proces-verbaal voor het bumperkleven.