Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 16.30 uur

Utrecht, 24-10-2010

Tegen verkeersbord

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 23 oktober rond 16.45 uur na een korte achtervolging een 25-jarige automobilist (woonplaats onbekend) aangehouden voor onveilig rijgedrag. Surveillerende agenten zagen de man op de Hogeweg rijden en wilde hem controleren. De automobilist ging er bij het zien van de politie meteen heel hard vandoor. Een stukje verderop ging het mis, de man reed tegen een verkeersbod en kwam tot stilstand.

De licht gewonde bestuurder werd na behandeling in het ziekenhuis ingesloten in een cel. De man had geen rijbewijs. Wellicht was dit de reden van zijn vluchtgedrag. De politie doet nader onderzoek.

Auto tegen boom

AMERSFOORT Op zaterdag 23 oktober kreeg de politie rond 11.20 uur de melding dat een auto tegen een boom was gereden op de Kolonel H.L. van Royenweg.

Ter plekke bleek de 48-jarige bestuurder uit Soesterberg bekneld te zitten. De brandweer bevrijdde hem en de man is met ernstig letsel per ambulance overgebracht naar het UMC in Utrecht. De traumahelicopter bracht medisch personeel op de plek van het ongeval om het ambulancepersoneel te assisteren.

De Verkeers Ongevallen Dienst van de politie verricht nader onderzoek op de plek van het ongeval.

Hennepkwekerij

AMERSFOORT Op basis van informatie werd op vrijdag 22 oktober omstreeks 17.30 uur een hennekpkwekerij in een woning aan de Tulpstraat aangetroffen.

In totaal 200 hennepplanten werden in het huis gevonden. Ook was er sprake van diefstal van stroom. De bewoner werd aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De planten werden in beslag genomen en vernietigd.

Verdachten diefstal uit woning aangehouden

AMERSFOORT Op vrijdag 22 oktober heeft de politie twee 15-jarige jongens met onbekende woonplaats, een 38-jarige man uit Brilington (GB) en een 56-jarige man met onbekende woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal van geld uit een woning aan de Van Donkelaarstraat.

Rond 14.30 uur zouden de mannen hier werkzaamheden verrichten voor de bewoonster. Op een gegeven moment betrapte ze een van de mannen bij het stelen van geld uit haar huis. Daarop belde ze de politie. Die kon voorkomen dat het busje met daarin twee mannen wegreden. Deze verdachten werden aangehouden. Na een zoekactie in de wijk werd onder andere met behulp van een alerte getuige de twee jongens aangehouden.

Allen zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Verdachten inbraak in bedrijven aangehouden

AMERSFOORT Op zaterdag 23 oktober werden rond 01.15 uur vier verdachten aangehouden op verdenking van (poging) inbraak in twee horecagelegenheden aan de Lage Boog.

De politie kreeg een melding dat werd ingebroken en ging snel ter plekke. Hier zagen zij een voertuig rijden waarin twee inzittenden die voldeden aan het opgegeven signalement. Daarop werden de verdachten een 18-jarige vrouw uit IJsselstein en drie mannen in de leeftijd van 21 t/m 25 jaar uit Nieuwegein aangehouden.

In het voertuig werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Bij de 25-jarige verdachte werd tijdens fouillering een boksbeugel aangetroffen en in beslag genomen. Allen zitten vast voor nader verhoor en onderzoek.

Rijden onder invloed

WOUDENBERG De politie heeft op vrijdag 22 oktober rond 20.05 uur een 43-jarige automobilist aangehouden op de Dorpsstraat op verdenking van het rijden onder invloed. De man bleek 675 ug/l te blazen bij een ademanalyse op het bureau. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.