Politie Zeeland


---

1886-2010 Dronkaard aangehouden, Koewacht
Een 57-jarige man uit het Belgische Moerbeke is in de nacht van zaterdag op zondag zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij teveel had gedronken.

De man reed rond 01.30 uur in de Hazelarenstraat in Koewacht toen hij een stopteken kreeg van Zeeuwse agenten. Hij voldeed niet aan het stopteken, dus zijn de agenten achter de man aangereden en hebben zijn auto een tijdje later aan de kant gezet.

Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hoeveel precies, dat willen de agenten dan altijd even uitzoeken op het bureau, dus de man werd overgebracht naar het politiebureau.

Daar aangekomen wilde de Belg graag nog een sigaret roken, maar hem werd verzocht dit niet te doen, omdat er nog een ademanalyse te doen was voor de man. Hij weigerde verder mee te werken en daarom hebben de agenten de man alsnog aangehouden.

Toen de man uiteindelijk zijn blaastest had voltooid op het ademanalyseapparaat bleek dat hij ruim drie keer teveel alcohol op had. Zijn rijbewijs is ingevorderd door de agenten en nadat hem proces-verbaal was aangezegd, kon de man weer naar Moerbeke vertrekken.

1887-2010 Volwassen man beledigt agenten, Vlissingen
Naar aanleiding van diverse meldingen dat er wat onenigheden waren op de Nieuwendijk in Vlissingen zijn agenten van de Zeeuwse politie daar naartoe gegaan.

Zij zagen inderdaad dat er wat onaangename woordenwisselingen waren met portiers van horecagelegenheden op de Nieuwendijk. De agenten zijn naar de horecazaken toegelopen en hebben de aanwezigen daar verzocht hun weg te vervolgen, zodat de boel niet nog verder uit de hand zou lopen. Een aantal voldeed ook aan hun verzoek. Het was tenslotte al bijna drie uur...

Eén man van 41 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen vond het echter niet nodig om weg te gaan en hij begon de agenten uit te schelden. Na een waarschuwing van hun kant ging de man nog door met schelden en toen hebben de agenten besloten de man aan te houden.

Hij is overgebracht naar het politiebureau en kreeg, na het afleggen van een verklaring, een bekeuring mee naar huis.

---- --