Ingezonden persbericht


Persbericht

VDO komt weer met radio's: speciaal voor het grondverzet en wegtransport

VDO is terug met autoradio's. Niet voor consumentenmarkt maar vooral toegesneden op het zware gebruik in het grondverzet en de agrarische sector. De heavy duty line van VDO omvat twee modellen op 24 Volt. Beide typen zijn ook in 12 Volt te koop.

Eindhoven, 23 oktober 2010. Bij de ontwikkeling is uitgegaan van het solid state principe. Daarbij zijn er zo min mogelijk bewegende delen verwerkt om de betrouwbaarheid en een langdurige inzet onder zware omstandigheden te garanderen. Een andere belangrijke feature is de 24 Volts layout. Daardoor kan de radio in veel gevallen direct op het boordnet worden geschakeld zonder omvormer. Een belangrijk voordeel is verder dat het USB only model over een E-prom beschikt die de presets ook vasthoudt als de accu's van de machine met de hoofdstroomschakelaar worden afgekoppeld. Dit model heeft ook maar de halve inbouwdiepte van minder dan 7 centimeter. Dat is vooral bij tractoren van belang omdat de beschikbare inbouwruimte daar doorgaans gering is. Verder is VDO erin geslaagd de radio's voor een zeer vriendelijke prijs aan te bieden. De lijn begint bij E 55,- ex BTW.

Simpel te bedienen

Wat beide typen kenmerkt, is dat ze stevige knoppen hebben en intuïtief te bedienen zijn. Ook het aansluiten is gemakkelijk dankzij de gestandaardiseerde plug and play connectors. Het basismodel TR7322U-OR en zijn 12 Volt broertje TR7311U-OR beschikken beide over een gevoelige RDS FM ontvanger. Ook de middengolf is beschikbaar. Via 3 FM banden, 2 AM banden en zes presets kunnen er in totaal 24 zenders worden vastgelegd. Functies als Auto Scannen, TA (Traffic Announcement) en EON (Enhanced Other Networks) zijn standaard. Dit model beschikt verder aan de voorzijde over een USB 2.0 poort. Daardoor kan hij ook direct een moderne externe muziekbron afspelen. Dat hoeft niet eens een MP3 speler te zijn. Een gewone USB stick is genoeg, want de radio ondersteunt zowel MP3 als het minder gebruikte Windows WMA format en kan de nummers dan achter elkaar, repeterend of random weergeven. Vanaf het display van de radio doortoetsen naar het volgende nummer is ook mogelijk. Daarmee komt VDO tegemo et aan de wens van veel machinisten om tijdens het werk naar hun zelf opgenomen nummers te luisteren waarbij de volledige controle van hun eigen MP3 speler door de radio wordt overgenomen.

Het versterkergedeelte heeft vier uitgangen met elk 10 Watt. De klankkleur kan worden aangepast met vier presets Classic, Pop, Rock en Jazz en een Bass Boost. Voor het geval het voertuig over een handsfree installatie beschikt, kan deze worden doorgekoppeld op de radio via een mute functie. De radio verstomd dan bij een inkomend gesprek. Het goed afleesbare display is oranje geel. De bruto adviesprijs van dit model is E 55,- ex BTW.

Naast het USB only type brengt VDO ook de CD7326U-OR en zijn 12 Volts dubbelganger de CD7316U-OR. Deze twee zijn op de E-prom na identiek aan het USB only model maar beschikken naast de USB ingang aan de voorzijde, ook over een CD loopwerk. Daarmee kunnen zowel gewone CD's in WAV format als MP3 en zelfs WMA files afgespeeld worden. De CD speler heeft een shuffle functie voor random play. Een speciale elektronische schok beveiliging (ESP) helpt het loopwerk en de ingelegde CD te beschermen tegen schade als gevolg van zeer slechte terreinomstandigheden. Deze radio kost E 99,- bruto ex BTW.

Beide typen zijn verkrijgbaar bij de VDO dealer. Voor meer informatie en verkoopadressen zie www.vdonl.nl. Hier kunt u nu ook online uw bestelling plaatsen.

Continental Automotive Trading Nederland B.V. levert onder het merk VDO producten voor bedrijfsauto's, industrie en marine. Veelgebruikte producten van VDO zijn tachografen, die in vrachtautoŽs de rij- en rusttijden bijhouden. Bekend zijn ook de diverse VDO klokjes en meters voor de marine en industriële toepassingen. De automotive groep van Continental is één van de toonaangevende toeleveranciers van de automobielindustrie. Als partner van de automobielindustrie ontwikkelt en produceert Continental innovatieve producten en systemen, waarmee de onderneming een bijdrage levert aan een grotere rijveiligheid en aan de bescherming van het milieu.

Noot aan de redactie (