KNHS

Van der Vleuten en Heijdens vooraan in Odense
24 oktober 2010
MaikelvanderVleutenVDLGroepVleut

ODENSE (KNHS) Naast dressuurwedstrijden stonden in het Deense Odense ook wedstrijden voor springruiters op het programma en Rabo talententeamlid Maikel van der Vleuten (Mierlo) wist met Veumonia (Numero Uno x Joost) op zaterdag de afsluitende wedstrijd, die tegen de chronometer werd verreden, winnend af te sluiten.

Eerder die middag had Van der Vleuten met de KWPN goedgekeurde hengst VDL Groep Vleut (Quick Star x Cantus) beslag weten te leggen op de zesde plaats in de Grote Prijs die door de Ier Shane Carey met Lancero werd gewonnen. Wesley Heijdens (Enschede) werd in deze Grand Prix elfde met Pavarottie H (Kigali x Gentleman). Angelique Hoorn (Wanneperveen) legde in de finale wedstrijd voor de "medium tour" met Audi's Kimberley beslag op de derde plaats terwijl Maikel van der Vleuten met VDL Groep Unique (Palm S x Mr. Blue) tweede werd in de finale van de "small tour". Wesley Heijdens wist op vrijdag met Aragon een wedstrijd te winnen terwijl hij even later met Pavarottie H tweede werd in de "Wirthl Cup".

Op de openingsdag van deze internationale wedstrijd ging de zege in de openingswedstrijd van de "medium tour" naar Maikel van der Vleuten met Veumonia terwijl Heijdens met Aragon vierde werd. In de eerste wedstrijd op donderdag die voor de "big tour" op het programma stond ging de zege naar de Amerikaan Peter Wylde met Sanctos van het Gravenhof voor de verrassend sterk acterende Arne van Heel (Hagen a Tw.). In de eerste wedstrijd die meetelde voor de "small tour"was er een derde plek voor Maikel van der Vleuten met VDL Groep Unique.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer informatie: www.jbkhorseshows.dk

Uitslag Finale Small Tour:


1. Merkus Merschformann (Dui) Petite Golda 2 0 / 0 34.08
2. Maikel van der Vleuten (Mierlo) VDL Groep Unique (Palm S x Mr. Blue) 0 / 0 34.74

3. Thomas Sandgaard (Den) Qualitive 0 / 0 36.31

Uitslag Finale Medium Tour:


1. Tina Lund (Den) Chubon Ravnes-Have 0 / 0 36.29
2. Carsten-Otto Nagel (Dui) Rarität 13 0 / 0 37.19
3. Angelique Hoorn (Wanneperveen) Audis Kimberly 0 / 0 38.98

Uitslag Ragnar & Rolex Speed Final:


1. Maikel van der Vleuten (Mierlo) Veumonia (Numero Uno x Joost) 60.25
2. Douglas Lindelöw (Zwe) Talina (Matterhorn x Heidelberg) 62.30
3. Emilie Martinsen (Den) Gucci (Mr. Blue x Torrero) 62.53

Uitslag Grand Prix, 1.50m:


1. Shane Carey (Ier) Lancero 0 / 0 33.41

2. Viveca Lundbäck (Zwe) Canthara 0 / 0 33.78
3. Marie Moesgaard (Den) Skovbos Calina 0 / 0 34.98 6. Maikel van der Vleuten (Mierlo) VDL Groep Vleut (Quick Star x Cantus) 0 / 0 36.66

Foto van Maikel van der Vleuten en VDL Groep Vleut door www.melissen.net