KNHS

Justin Maarse negende op WK zesjarige eventing paarden 24 oktober 2010
JustinMaarseZamira

LE LION DANGERS (KNHS) In het Franse Le Lion d'Angers werd het afgelopen weekeinde het wereldkampioenschap voor zes- en zevenjarige eventing paarden verreden. Justin Maarse (Middenbeemster) eindigde met de KWPN gefokte Zamira (Oramé x Dutchboy) als negende in het Wereldkampioenschap voor zesjarige paarden.

Het kampioenschap werd gewonnen door de Zweedse Sara Algotsson-Ostholt met Mrs Medicott voor de Britse Nicola Wilson. Kitty King, ook afkomstig uit Engeland won met de KWPN gefokte Zidante, Polydox x Voltaire, het brons. Merel Blom (Breukelen) beëindigde met Queen of the Catwalk dit WK als 15de. In het WK voor zevenjarige eventing paarden was goud en zilver voor de Duitser Andreas Dibowski. Met Mighty Magic won hij het goud en met Butts Avedon het zilver. Het brons was voor de Nieuw Zeelandse combinatie Andrew Nicholsson met Quimbo. Beste Nederlander werd de in Engeland woonachtige Andrew Heffernan met Millthyme Corolla op de 28ste plaats.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer informatie: www.mondialdulion.com

Uitslag WK zesjarigen:


1. Sara Algotsson-Ostholt (Zwe) Mrs Medicott 41.70
2. Nicola Wilson (Eng) Annie Clover 42.70

3. Kitty King (Eng) Zidante (Polydox x Voltaire) 46.00 9. Justin Maarse (Middenbeemster) Zamira (Orame x Dutchboy) 55.50

Uitslag WK zevenjarigen:


1. Andreas Dibowski (Dui) Mighty Magic 43.50
2. Andreas Dibowski (Dui) FRH Butts Avedon 48.30
3. Andrew Nicholson (NZL) Quimbo 50.00
28. Andrew Heffernan (Nantwich Cheshire-Eng) Millthyme Corolla 65.40