KNHS

Nederlanders in bijrol in Caen
24 oktober 2010
AlbertZoerUraguay

CAEN (KNHS) In het hoofdnummer van het internationale concours in het Franse Caen hebben de Nederlandse ruiters geen hoofdrol kunnen spelen. Albert Zoer (Echten) wist zich door een springfout met Uraguay (Nairobi) niet voor de barrage te plaatsen en eindigde als 13de. Harrie Smolders (Lage Mierde), die met Regina Z aan de start kwam, noteerde vier springfouten en eindigde in de achterhoede.

De wedstrijd werd gewonnen door de Franse ruiter Floraan Angot die Made in Semilly als snelste over het barrage parcours stuurde. De Amerikaanse Lauren Hough legde met Prezioso S beslag op de tweede plek voor de Braziliaan Pedro Venisss met Lester Vador. Franke Sloothaak is ook weer terug in het zadel en hij zegevierde met Amos in een wedstrijd die direct op tijd werd verreden. Albert Zoer, die zijn paard Sam (Calvados) weer fit heeft, eindigde in deze wedstrijd als vijfde en was bijna twee seconden langzamer als Sloothaak.

In de aanloop naar de zondag legde Smolders op vrijdag met Exquis Powerfee beslag op de vijfde plek en was er voor Zoer met Sam een tiende klassering in een wedstrijd met hindernissen tot een hoogte van
1.45 meter die direct op tijd werd verreden. In een wedstrijd over 1.50 meter hoge hindernissen legde Gerco Schröder (Lochem) met Eurocommerce Pennsylvania beslag op de zesde plaats. Op zaterdag werd Smolders met Exquis Powerfee fraai tweede in een twee fasen wedstrijd die werd gewonnen door de Fransman Marc Dilasser met Cardero Champs Elysees. Smolders was drie tiende van een seconde langzamer als Dilasser. Gerco Schröder legde in deze wedstrijd met Eurocommerce London beslag op plaats vijf. In een wedstrijd die direct op tijd werd verreden ging de zege naar de Britse Ellen Whitaker met de KWPN'er Equimax Ocolado, v. Habsburg. De hindernissen in deze wedstrijd hadden een hoogte van 1.50 mter. en Zoer werd met Uraguay vijfde.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer informatie: www.jumpingcaen.com

Uitslag Grote Prijs (1.50m):


1. Florian Angot (Fra) Made in Semilly - 0 / 0 37.90
2. Lauren Hough (USA) Prezioso S 0 / 0 38.38
3. Pedro Veniss (Bra) Lester Vador 0 / 0 38.89
13. Albert Zoer (Echten Dr) Uraguay (Nairobi) 4 62.59
33. Harrie Smolders (Lage Mierde) Regina Z 16 62.12