Technische Universiteit Delft

Conferentie: ERSCP-EMSU 2010

door M&C

Kennisuitwisseling en leren voor Duurzaam Innoveren Een duurzame samenleving vraagt om innovatie en samenwerking tussen alle betrokken partijen â van bedrijven en overheid tot onderzoeksinstituten en kenniscentra. Kennisuitwisseling tussen deze partijen is hierbij van essentieel belang. Het doel is om duurzame innovaties beter af te stemmen op maatschappelijke behoeften zodat ze daadwerkelijk gekocht en gebruikt worden en leiden tot duurzame(re) consumptiepatronen.

25 oktober 2010 - 29 oktober 2010 | 13:30 uur - 17:00 uur plaats: Aula Congrescentrum, TU Delft

ERSCP-EMSU 2010: Â

Tussen 25 en 29 oktober 2010 organiseren de TU Delft, TNO en de Haagse Hogeschool de ERSCP-EMSU 2010 met als thema âleren en samenwerken voor duurzaam innoverenâ een internationale conferentie.

Keynotes worden op 26 oktober gegeven door prof Tim Jackson (University of Surrey, auteur van âWelvaart zonder Groeiâ), prof Don Huising (editor Journal of Cleaner Production), Dr Jacqueliene Cramer (voormalig Minister van Mileu) en prof Wubbo Ockels (hoogleraar Duurzame Technologie aan TU Delft). Er worden zes hoofdthemaâs behandeld met een belangrijke focus op zowel de regionale dimensie van innovatie en duurzaamheid als internationale samenwerkingsverbanden. Naast kennisuitwisseling biedt de conferentie uiteraard alle ruimte om te discussiëren en te netwerken. Er zullen discussies en gezamenlijke sessie plaatsvinden met Kaapstad in Zuid-Afrika met behulp van video-conferencing.

Deelname kost 500 Euro. Meer informatie en registratie op de website: www.erscp-emsu2010.org .

De zes hoofdthema's voor de conferentie zijn:

1. Sustainable Universities and Higher Education
2. Sustainable Innovation, Design, Business and CSR
3. Sustainable Consumption and Production

4. Climate, Energy and Water

5. Sustainable Cities and Regions

6. Sustainable Consumption and Production in Developing Countries

Â

Â