KRO

KRO Profiel: Jeroen van Koningsbrugge

Uitzenddatum: 25/10/2010

Hij is de zoon van een autohandelaar uit Den Bosch die iets anders wilde dan de rest van zijn familie. Jeroen van Koningsbrugge is 37 jaar en op dit moment een ware koning Midas in Hilversum. Elk programma waar hij zich mee bemoeit, wordt een gegarandeerd succes. Hij is de smaakmaker van Ik hou van Holland bij RTL4 maar speelt net zo makkelijk satire in Neonletters bij de Avro. Inmiddels is hij genomineerd voor een Zilveren Televisiester. Ik hou van Holland is kandidaat voor de Televizierring.

Profiel schetst de lang weg naar succes van duizendpoot Van Koningsbrugge. "Het is net of mensen mij nu pas echt zien," zegt hij in het programma. Beste vrienden Dennis van de Ven en Paul Jansen schetsen samen met zijn broer Martijn van Koningsbrugge en collega Beau van Erven Dorens het leven van deze creatieve workaholic die stap voor stap de regie van zijn eigen carrière in handen heeft genomen. Met de aandacht van het publiek als onuitputtelijk bron van energie.

Of het nu gaat om de miljoenen die naar Ik hou van Holland kijken of de paar diehards die de concerten van zijn underground rockband Zeus trouw bezoeken.

Deze aflevering van KRO Profiel is gemaakt door Bregittha Nuyten.

KRO Profiel: Jeroen van Koningsbrugge 25 oktober 21.15 uur Nederland 3