Gemeente Wieringen

32e Wieringer Zwemvierdaagse Zwembad De Venne

Traditiegetrouw wordt de Wieringer zwem4daagse in de herfstvakantie gehouden, die dit jaar van 25 t/m 29 oktober zal zijn, het bad is dan alleen geopend voor deelnemers aan de zwem4daagse. Â

Een uitzondering hierop zijn de doelgroepen op de dinsdagochtend, deze groepen gaan gewoon door. De locatie is natuurlijk Zwembad âDe Venneâ, waar dit jaar alweer voor de 32e keer de zwem4daagse wordt gehouden.

In samenwerking met vrijwilligers van de buurtverenigingen Noordervenne en Klufterkrogt wordt weer een leuk programma in elkaar gezet.

De middagen van 14.00-16.30 uur zijn ingericht voor de jeugdige 4daagse deelnemers van 14.00 tot 14.45 uur worden de banen gezwommen, daarna mag je lekker spelen. Deelnemers t/m 10 jaar zwemmen de verplichte 250 meter(=10 banen) en vanaf 11 jaar 500 meter(=20 banen).

Het programma zal weer gevarieerd zijn. Er zijn verschillende activiteiten, maandag en dinsdag zijn er spelletjes rond het bad, deze worden begeleid door vrijwilligers van de beide buurtverenigingen. Op woensdag is de Miss/Mister zwem4daagse verkiezing je mag deze dag verkleed komen zwemmen en donderdag lekker zwemmen in je pyjama of nachtpon.

Wie kan er dit jaar het langst aan de spijkerbroek blijven hangen, of wie loopt het meest over de loopmat en er is natuurlijk weer een knutselwedstrijd. Aan alle activiteiten zijn prijzen gekoppeld. Tijdens het vrijzwemmen zijn er in het bad verschillende spelvlotten met natuurlijk ook weer een groot opblaasobject! Dit jaar sluiten we op donderdagavond de zwem4daagse af met een LIVE DISCO en PLAYBACK show. Deze avond mag er alleen gezwommen worden door de deelnemers van de zwem4daagse, er is dus op deze avond geen losse kaartverkoop aan de kassa.

De avonden (maandag, dinsdag, woensdag) van 18.15-19.45 uur zijn speciaal voor de volwassen 4daagse zwemmers. We hopen dat de volwassen weer in grote getallen gaan meedoen. Zij hebben 's avonds alle ruimte en tijd om rustig hun 500 meter te zwemmen, na het zwemmen is er voor de deelnemers koffie/thee met koek. Voor de volwassenen is er op de woensdagavond weer een gezellige bingo.

Wie 4 dagen de verplichte banen heeft gezwommen ontvangt op de laatste dag een medaille. Alle deelnemers maken kans op het winnen van leuke prijzen, zoals waardebonnen, 11-badenkaarten of leuke prijsjes.

Op vrijdagmiddag (15.30-17.00 uur ) is er eventueel de mogelijkheid om de banen te zwemmen die nog ingehaald moeten worden. Kosten voor deze hele week zwemplezier zijn ⬠8,00. De kaartverkoop is reeds gestart. Â