Gemeente Zederik


Tafeltjesavonden over Herziening bestemmingsplan Buitengebied Zederik

De gemeente Zederik bereidt een herziening voor van de bestemmingsplannen die betrekking hebben op haar uitgestrekte landelijk gebied. In de planherziening wordt het beleid van diverse instanties vertaald en van een visie voorzien. Ook worden in het nieuwe bestemmingsplan de vrijstellingen en wijzigingen die hebben plaatsgevonden wat betreft bouwactiviteiten en gebruikssituaties verwerkt.

Toelichting
De gemeente organiseert in het kader van de planherziening een aantal avonden in het gemeentehuis. Deze `tafeltjesavonden' zijn bedoeld voor inwoners en andere belanghebbenden. U kunt in een gesprek van ten hoogste tien minuten met een medewerker van de gemeente de bestemming en de begrenzing van uw eigen bouwperceel of bouwvlak nalopen en uw standpunt daarover kenbaar maken.
Het gesprek heeft van beide zijden een toelichtend karakter. Er vindt dan ook geen discussie plaats.

Deelgebieden
Het buitengebied is voor de tafeltjesavonden opgedeeld in een aantal deelgebieden. Per deelgebied vindt één avondsessie plaats. De laatstgeplande avond is bedoeld als `restavond' voor degenen die op de voor hen bestemde avond geen gelegenheid hebben voor een gesprek. Hieronder de 1e serie gespreksavonden, de overige worden volgende week gepubliceerd.


1e Gespreksavonden

Wanneer Hoe laat Wie Maandag 25 oktober 2010
18:00-20:00 uur

Percelen gevestigd op:

* Achterdijk

* Bazeldijk (meest zuidelijke deel, nabij Achterkade)
* Breezijde

* Energieweg (nabij op-/afrit A27)

* Geer

* Grote Kanaaldijk

* Kanaaldijk (ten zuiden van Zijlkade)

* Koenderseweg

* Recht van ter Leede

* Smalzijde

* Zijlkade

Maandag 1 november 2010
18:00-20:00 uur
Percelen gevestigd op:

* Aaksterveldseweg

* Bordenweg

* Broekseweg

* Lagewaard

* Lekdijk (ten westen van Tienhoven)

* Noordseweg

* Parallelweg

* Prinses Marijkeweg Ameide (zuidzijde, ten oosten van Open Vensters)
* Reigersdreef

* Tiendweg

* Twaalfhoevenseweg

* Zederikkade

* Zouwendijk

Woensdag 17 november 2010 18:00-20:00 uur Restavond

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het Beleidssecretariaat, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur op telefoonnummer (0183) 35 67 41.

Op basis van de reacties tijdens de gespreksavonden wordt vervolgens door de gemeente bekeken of het betreffende perceel of bouwvlak aanpassing behoeft richting het voorontwerp bestemmingsplan, waaraan op dit moment volop wordt gewerkt.

N.B. Degenen die in het verleden op eigen initiatief bij de gemeente in het kader van c.q. vooruitlopend op de bestemmingsplanherziening reeds concrete verzoeken voor hun percelen hebben ingediend, net als degenen met percelen waarvoor de gemeente al bestemmingsplanprocedures (`postzegelplannen') in gang heeft gezet of gaat zetten hoeven nu niet te reageren.