Provincie Overijssel

Parallelweg N350 afgesloten van 25 tot en met 29 oktober

15 oktober 2010

De provinciale weg N350 Rijssen-Wierden is afgesloten vanaf de aansluiting N347 tot aan Wierden voor al het verkeer van vrijdag 22 oktober 19.00 uur tot maandag 25 oktober 06.00 uur. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N 347/N35 (Rijssen-Nijverdal-Wierden). De omleiding wordt met borden aangegeven. De parallelwegen zijn alleen open voor bestemmingsverkeer, bus en hulpdiensten. Bedrijven en aanwonenden blijven bereikbaar. Vanaf 25 oktober wordt het verkeer van de N 350 over het nieuwe tracé geleid.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die de provincie uitvoert op de N350 tussen de Bussinkweg en Wierden richten zich op het verbeteren van de doorstroming, de verkeersveiligheid en leefbaarheid. Hierbij gaat het om het:

* aanleggen van twee turborotondes;

* aanleggen van een parallelweg vanaf de Ypeloweg naar de rotonde Enterweg;

* aanleggen van faunavoorzieningen (betonnen duikers);
* gedeeltelijk verleggen van de hoofdrijbaan en parallelwegen;
* aanbrengen van bermverharding aan beide kanten van de weg;
* aanleggen van een fiets-voetgangerstunnel ter hoogte van de Ypeloweg;

* aanbrengen van nieuwe strepen op de weg.

Nadat het nieuwe tracé van de N350 gereed is, wordt de bestaande hoofdrijbaan tussen Huurnerweg en Enterweg omgebouwd tot parallelweg. Tevens voert de provincie onderhoudswerkzaamheden (het aanbrengen van nieuw asfalt) uit aan de parallelweg Rijssensestraat langs de N350 tussen Enterweg en Grimbergenweg. Deze parallelweg is afgesloten vanaf maandag 25 oktober tot en met vrijdag 29 oktober. Werkzaamheden vinden plaats in de herfstvakantie zodat doorgaand (school)fietsverkeer zo min mogelijk hinder ondervindt. Voor (brom)fietsers wordt een omleidingsroute aangegeven met borden. Langzaam verkeer, zoals landbouwvoertuigen, kan tijdelijk gebruikmaken van de hoofdrijbaan van de N350.

Spreekuur op woensdagmiddag

De opzichter houdt elke woensdagmiddag van 15.00 -16.00 uur spreekuur in de bouwkeet van BAM Wegen aan de Ypeloweg in Wierden. De provincie en de aannemer doen er alles aan om tijdens de werkzaamheden overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

Meer info

Meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes zijn te vinden op www.overijssel.nl/n350.

In de rechterkolom treft u een kaartje aan met daarop aangegeven de omleidingen tijdens de afsluiting van de hoofdrijbaan N350 en de parallelweg.