RTL Group

Modeduo's strijden om Björn Borg-collectie in 'Holland's Best Fashion Designers'

Welke fashion freak met designerstalent grijpt nou niet meteen zijn schetsblok, schaar, patroonpapier en meetlint wanneer de kans geboden wordt om te mogen ontwerpen voor het coole merk Björn Borg? In het nieuwe realityprogramma Hollands Best Fashion Designers, te zien vanaf maandag 25 oktober bij RTL 5, komt deze droom wel heel dichtbij voor ambitieus ontwerperstalent van eigen bodem. Hierin wordt een dynamisch modeduo gezocht voor het ontwerpen van een compleet nieuwe modelijn voor het trendy fashion label. Een lijn die direct na de reeks in productie gaat en in winkels door heel Nederland komt te hangen. Het winnende tweetal ontvangt daarnaast ook nog eens 25.000 euro. Achttien deelnemers verdeeld over negen duos dingen mee naar deze unieke hoofdprijs. De koppels moeten niet alleen goede designs uit hun creatieve geest laten vloeien, maar dienen ook de commerciële kanten van mode te beheersen, zoals doelgroep, promotie en verkoop. Presentatrice Nikkie Plessen constateert als snel dat de strijd tussen de kandidaten hard tegen hard gaat en is nieuwsgierig welk stel van tekentafel tot winkelrek verstand van zaken heeft.

In de eerste aflevering constateren de designerduos bij aankomst in het huis dat er een tweepersoonsbed te weinig staat en vragen zich af wat dit betekent. Lang tijd om hierover na te denken hebben ze niet, want de directeur van Björn Borg test kun kennis over het zijn merk al direct, waarna de wedstrijd stopt voor één koppel. De overige duo's krijgen de opdracht om van geheel witte kleding (van tenniskleding tot bruidsjurk) voor zichzelf een nieuw outfit te maken waaruit hun visie op het merk Björn Borg blijkt. Verder krijgen de koppels te horen binnen welke voorwaarden de uiteindelijke collectie gemaakt moet worden en waar ze vanaf nu iedere week aan moeten werken tussen de opdrachten door. Bij de eliminatie moeten de ontwerpduo's hun eigen creaties tonen. Het koppel dat het minst in staat is gebleken om een goede visie te presenteren, valt af.

Björn Borg zet met dit programma een geheel nieuwe stap in modeland. Alle deuren van het bedrijf gaan open om de Nederlandse kijker een blik te gunnen in de fascinerende wereld van de fashion industry.

Uitzending: 'Hollands Best Fashion Designers', RTL 5, vanaf maandag 25 oktober tussen 21.30 uur en 22.30 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie RTL Nederland: Susanne Kolfschoten via tel. 035 -671 8878, susanne.kolfschoten@rtl.nl.