Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 19 oktober 2010

Misschien krijgt u hem maandag 25 oktober wel in de bus, de Inwonersenquête van de gemeente. Als u hem invult heeft u invloed, want de gemeente gebruikt de resultaten bij het maken van beleid. En u maakt ook nog kans op een Irischeque van 50 euro.

Iedere twee jaar houdt de gemeente een groot onderzoek onder haar inwoners. 4500 willekeurig gekozen personen van 16 jaar of ouder ontvangen een vragenlijst. U kunt de vragenlijst via internet invullen. In de brief bij de vragenlijst staat daarvoor een inlogcode. Als u de vragenlijst liever toch schriftelijk invult, kunt u deze gratis terugsturen in de bijgevoegde envelop.

De gemeente voert het onderzoek uit met het onderzoeksbureau Research voor Beleid uit Zoetermeer. Alle antwoorden blijven anoniem en worden niet gekoppeld aan namen en adressen. Het onderzoek is voor de zomervakantie van 2011 afgerond. Het rapport is dan te lezen op de site www.nieuwegein.nl. De gemeente gebruikt de resultaten voor het maken van plannen en beleid voor de komende jaren.

Het is belangrijk dat veel mensen de vragenlijst invullen. Hoe meer mensen de vragen beantwoorden, hoe beter wij weten wat u vindt. Iedereen die de vragenlijst opstuurt maakt kans op één van de twintig Irischeque´s van 50 euro die worden verloot onder de inzenders.