Vlaamse Overheid

Nieuwsbericht van de Vlaamse overheid van woensdag 20 oktober 2010

Klaverblad Lummen conflictvrij vanaf maandag 25 oktober 2010

Vanaf maandag 25 oktober 2010 zal het Klaverblad in Lummen volledig conflictvrij zijn. Zo komt er een einde aan de jarenlange problemen op de verkeerswisselaar.

Om de verkeershinder tijdens de volgende fasen van de werkzaamheden te beperken, heeft het Agentschap Wegen en Verkeer de voorbije maanden een aantal tijdelijke wegen en bruggen laten aanleggen. Dankzij deze ingrepen kunnen de 4 nieuwe routes nu al in gebruik genomen worden.

Vanaf vrijdagavond 22 oktober, 22.00 uur zal het agentschap de nieuwe routes voor het verkeer van Leuven naar Antwerpen en van Genk naar Hasselt openstellen. Maandagochtend 25 oktober openen ook de trajecten van Hasselt naar Leuven en van Antwerpen naar Genk.

Afbraak van bruggen boven E314

Er komt nog 1 hindermoment voor de grote omschakeling. Vanaf vrijdagavond 22 oktober 22.00 uur tot maandagochtend 25 oktober 05.00 uur zal het Agentschap Wegen en Verkeer een gedeelte van de verkeerswisselaar en de E314 in Lummen afsluiten. Tijdens dat weekend zal de aannemer de twee buitenste, oude, bruggen boven de E314 afbreken en een aantal voorbereidingen treffen voor de bouw van de nieuwe bruggen.

Minder Hinder

De E313 blijft gedurende het volledige weekend open.

Ook het verkeer op de rechtsafslaande bewegingen ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Het doorgaande verkeer op de E314 (Leuven-Genk en Genk-Leuven) wordt over de rotonde van de wisselaar geleid.

Het verkeer van Leuven naar Antwerpen en van Genk naar Hasselt kan al over de nieuwe bruggen rijden.

Enkel het verkeer van Hasselt richting Leuven en van Antwerpen richting Genk worden respectievelijk omgeleid via complex 27 'Zolder-Terlaemen' en 26bis 'Industriezone Zolder Lummen'.

Kijkzone

Ook nu wil het agentschap geĂŻnteresseerden de kans bieden om een kijkje te komen nemen. Daarom zal AWV de wandelbrug ter hoogte van Intermotel opnieuw openstellen. Op zaterdag 23 oktober tussen 12.00 uur en 00.00 uur zal er het meeste activiteit te zien zijn aan de Genkse zijde. Hiervoor wordt een beperkte kijkzone voorzien.

Opgelet: er is geen veilige locatie beschikbaar om de afbraak van de brug aan Leuvense zijde te volgen. Het agentschap vraagt dan ook om enkel de werkzaamheden aan Genkse zijde te volgen binnen de voorziene ruimte. Er mag zeker niet geparkeerd worden langs de snelweg.