Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Het museum komt naar Feijenoord

Het Historisch Museum Rotterdam komt naar de Stadswinkel van de deelgemeente Feijenoord. Het museum plaatst maandag 25 oktober een interactieve tafel waarmee bezoekers van de Stadswinkel Feijenoord op reis kunnen gaan door de geschiedenis van Rotterdam.

Het Historisch Museum Rotterdam wil Rotterdammers graag actief betrekken bij het museum. Daarom reist het museum door de stad met interactieve tafels. Deze komen steeds voor een bepaalde periode te staan op publieke trefpunten, zoals stadswinkels, bibliotheken, gezondheidscentra, koffiecorners in supermarkten en culturele centra. Bezoekers kunnen op de tafels verhalen, filmpjes en foto´s bekijken, gemaakt over en door Rotterdammers zelf. Resultaten van projecten die het museum de afgelopen jaren in de wijken uitvoerde. Projecten waarbij bewoners van verschillende leeftijden en achtergronden werden uitgedaagd hun herinneringen van Rotterdam vast te leggen voor toekomstige Rotterdamse generaties. Gebruikers van de tafels reageren op wat zij zien en horen door stellingen en stempels met digitale afdrukken en leveren zo een bijdrage aan dit reizende geheugen van de stad.

De interactieve tafels hebben een ingebouwde computer met vele mogelijkheden en een interactief beeldscherm als tafelblad. Het 'touchscreen' scherm maakt gebruik van een nieuwe technologie, waardoor meerdere mensen tegelijkertijd het scherm kunnen bedienen. Tot zes gebruikers kunnen op hetzelfde moment filmpjes, foto's en verhalen kiezen, bekijken, beluisteren en reacties achterlaten. De tafel is een uiterst makkelijk te bedienen instrument.