Gemeente Best

Sloop woningen Molenstraat

20-10-2010

In de week van 25 oktober 2010 wordt gestart met de sloop van een gedeelte van de twee-onder-een-kapwoningen in de Molenstraat. Het gaat om de huizen met de even nummers 30 t/m 44 en de oneven nummers 25 en 27.

Voor begonnen wordt met de sloop zal eerst het aanwezige asbest uit met name de schuurtjes achter de woningen verwijderd worden. Volgens planning zal dit ongeveer anderhalve week duren. Daarna worden de tien woningen daadwerkelijk gesloopt.

Ook de opstallen van de voormalige papegaaienkwekerij achter Molenstraat 25 en 27 worden gesloopt. Naar schatting duren de werkzaamheden tot half november.

Begeleid wonen
De woningen aan de Molenstraat 30 tot en met 44 worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Woningcorporatie Domein gaat hier voor Stichting Molenhuis veertien appartementen bouwen. In deze woningen zullen in de toekomst mensen met een beperking begeleid gaan wonen.

Na vaststelling van het bestemmingsplan en de wettelijke beroepstermijn kan naar schatting in het tweede kwartaal van 2011 begonnen worden met de bouw. In te tussenliggende periode zal een archeologisch onderzoek plaatsvinden.

---