Gemeente Onderbanken


âDementie: Ik wil de kluts kwijtâ: inloopdagen voor mantelzorgers

In oktober vinden op acht locaties in Parkstad inloopbijeenkomsten plaats voor mantelzorgers met het thema: âDementieâ. Eerst wordt de dvd âIk wil de kluts kwijtâ getoond. Vervolgens wordt er nagepraat.

Bijna 13 jaar zorgen voor je dementerende vrouw, dag in dag uit met haar bezig zijn, vrijwel geen ruimte voor jezelf en dan ineens geconfronteerd worden met haar overlijden op 91-jarige leeftijd. Dat overkwam Gerard van den Boomen. KRO Kruispunt maakte een documentaire over Gerard en zijn toegewijde en liefdevolle zorg voor zijn vrouw Grietje. Na Grietjes overlijden werd een vervolgdocumentaire gemaakt waarin Gerard vertelt over het verwerken van zijn verlies. Op de dvd staan beide documentaires.

Het Steunpunt voor Mantelzorgers organiseert in samenwerking met Ruggesteun en het Toon Hermans Huis Parkstad bijeenkomsten op de volgende locaties:

Brunssum:

Datum: 25 oktober en verder elke laatste maandag v.d. maand

Tijd: 14.00-16.00 uur
Locatie: Lindeplein 5a te Brunssum (Brikke Oave)

Onderbanken:

Datum: 7 oktober en verder elke eerste donderdag van de maand

Tijd: 10.00-12.00 uur

Locatie: A ge Water 20a te Schinveld (Welzijnswerk Onderbanken)

Â

Een consulent van het Steunpunt voor Mantelzorgers begeleidt de bijeenkomsten. De bijeenkomsten worden i.s.m. het Toon Hermans Huis Parkstad en Ruggesteun georganiseerd. De opzet van de bijeenkomsten is als volgt: Het eerste uur is gekoppeld aan een thema. Tijdens het tweede uur kunt u individueel vragen stellen aan de vertegenwoordigers van de bovengenoemde organisaties of u kunt gezellig koffie drinken en ervaringen uitwisselen met de andere aanwezigen. U hoeft niet twee uur bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn. U kunt bijvoorbeeld alleen naar het vragenuurtje komen om uw vraag te stellen. Aanmelden is niet nodig. Deelname, koffie en thee zijn gratis. Zorgt u voor een zieke of hulpbehoevende in uw naaste omgeving (thuis of in een verzorgingshuis) dan bent u van harte welkom! In november worden diverse activiteiten georganiseerd in het kader van de Dag van de Mantelzorg. Bezoekers van de inloopdagen ontvangen dan een presentje. LET OP: De locaties en data kunnen afwijken van de reguliere. Kijk voor meer informatie op www.mantelzorgparkstad.nl of

bel: 045-5 61 62 10Â