Gemeente Bunnik


25 oktober infomatieavond verkeershinder Koningin Julianalaan

Op maandag 25 oktober a.s. organiseert de gemeente Bunnik een openbare informatieavond over de verkeershinder in de Koningin Julianalaan. Deze wordt van 20.00 tot circa 22.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) gehouden in Locatie 78, Burgemeester van de Weijerstraat 78 in Bunnik.

Aanleiding

De verkeersintensiteit op de verbinding via de Koelaan in Zeist tot aan de Koningin Julianalaan in Bunnik is hoog. Er rijden circa 12.500 auto's per dag. De route is ter hoogte van de Koningin Julianalaan in Bunnik niet breed genoeg om die verkeerstroom in de spits op een goede manier te verwerken.

Het gevolg is overlast, aantasting van de leefbaarheid en een gevoel van onveiligheid bij vooral fietsers. De gemeenten Zeist en Bunnik en de Bestuur Regio Utrecht willen maatregelen nemen om het aantal auto's met 2.500 tot 4.500 te verminderen.

Onderzoeken

Om deze doelstelling te halen zijn diverse maatregelen onderzocht. Zeist en Bunnik zijn het eens geworden over een aantal maatregelen: het toepassen van een doseerinstallatie op de Koelaan of Sportlaan, het herinrichten van de Koelaan en een informatiesysteem dat automobilisten informeert over de reistijd.

Extern adviesbureau

Aan de Grontmij is gevraagd deze maatregelen verder uit te werken en een evaluatieplan op te stellen. Ook zal de Grontmij het proces en de afstemming met belanghebbenden begeleiden.

Planning en klankbordgroep

In dit project zijn enkele afstemmingsmomenten opgenomen. De informatieavond van 25 oktober is de start. In Zeist is korte tijd later ook een informatieavond. Na deze informatieavonden willen wij begin december de eerste schetsontwerpen bespreken met een klankbordgroep van belanghebbenden. Tijdens de informatieavond van 25 oktober kunt u zich daarvoor aanmelden.

Reacties van de klankbordgroep worden verwerkt. Naar verwachting kunnen wij begin februari 2011 een voorkeursontwerp voor inspraak laten zien in een tweede informatieavond. Daarna beslissen beide gemeenten over de definitieve maatregel.

Programma

Wethouder Y. Hoogendijk zal de bijeenkomst openen. Daarna geeft de Grontmij de huidige stand van zaken weer en de aanpak voor het vervolg. Zij zullen uitleg geven over wat doseren inhoudt en welke effecten te verwachten zijn. Uiteraard is er volop gelegenheid om vragen te stellen en wordt ingegaan op het proces, de inspraak en de planning.

Contactpersoon

Heeft u op dit moment hierover vragen? Dan kunt u contact opnemen met dhr. T. van den Hurk van de gemeente Bunnik, T (030) 659 59 29.