Stichting Blik op Werk

Werk 2010

Vijf organisaties genomineerd voor werkgeversprijs Kroon op het Werk 2010

PERSBERICHT

Hoofddorp, 21 oktober 2010

Vijf organisaties genomineerd voor werkgeversprijs Kroon op het Werk 2010

Prijsuitreiking door jurylid Agnes Jongerius op vrijdag 12 november, Brabanthallen Den Bosch

Een deskundige jury onder leiding van MKB-voorzitter Loek Hermans nomineert vijf organisaties voor de Kroon op het Werkprijs 2010. FNV-voorzitter Agnes Jongerius reikt de prijs uit op 12 november in de Brabanthallen in Den Bosch. De winnaar is een organisatie die uitblinkt in inzetbaarheidbeleid.

Genomineerden
De genomineerden zijn Hemmink B.V. te Zwolle, Monsanto Vegetable Seeds Division in Enkhuizen, Deen Supermarkten bv in Hoorn, Eykelenkamp Dorstlessend in Deventer en De Friesland Zorgverzekeraar bv in Leeuwarden.

Doorslaggevend voor de jury is de wijze waarop vorm is gegeven aan het beleid duurzame inzetbaarheid. Het gaat daarbij om preventie van verzuim en arbeidsongeschiktheid, vitaliteit, loopbaanontwikkeling en het in dienst houden en in dienst nemen van mensen met structurele beperkingen.

De jury merkt op dat de genomineerde organisaties niet alleen op dit gebied uitblinken, maar ook in het algemeen een erg sterk sociaal beleid voeren. De jury zal de genomineerde organisaties persoonlijk bezoeken.

Jury
De jury onder voorzitterschap van Loek Hermans (Voorzitter MKB Nederland) bestaat uit Pieter Jan Biesheuvel (voorzitter RWI), Richard Weurding (Verbond van Verzekeraars), Agnes Jongerius (voorzitter FNV), Gerda Verpoorte (hoofd arbodienst Rabobank Groep Nederland), Carin Wormsbecher (directeur drukkerij Wedding, winnaar 2005), Jacob Kamphuis (directeur P&O Waterlandziekenhuis, winnaar 2006), Piet Heerkens (Lavans, winnaar 2007), Rudy van Leusden (namens ABN AMRO en Fortis Bank als winnaar 2008) en Ria Kuper (RSG Enkhuizen, winnaar 2009).

De prijs is een initiatief van het Werkgeversforum `Kroon op het Werk', een samenwerkingsverband van grote en kleine organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Een van de doelen is het uitwisselen van kennis en ervaringen over het verbeteren van de bedrijfsresultaten en het terugdringen van kosten van verzuim van arbeidsongeschiktheid. De genomineerden laten zien dat dit haalbare doelen zijn.

Congres
De prijsuitreiking vindt plaats op het `Fit to Work' congres op 12 november om 15.00 uur. Deelnemers aan dit congres kunnen tijdens een workshop speeddaten met de vijf genomineerde bedrijven en enkele oud-winnaars van de Kroon op het Werkprijs. Opgeven kan via www.blikopwerkcongres.nl.

Meer informatie

0900 25 45 679 (EUR 0,10 pm) email