Internationale Centrumcross Surhuisterveen gaat niet door

25/10/2010 09:34

Speak B.V.

Stichting Wielercomité Surhuisterveen heeft besloten de 17e Internationale Centrumcross te verplaatsen. In verband met de Kerstvakantie zou deze op dinsdag 21 december a.s. verreden worden in plaats van in de eerste week van januari. "Omdat volgend jaar een jubileumjaar is, de Profronde wordt dan voor de dertigste maal verreden, is er gekozen om alle evenementen in 2011 te laten plaatsvinden", meldt voorzitter Joop Heida. "De organisatie heeft zodoende meer voorbereidingstijd voor een veldrit met een zeer sterk rennersveld."

"Surhuisterveen staat alom bekend met winnaars van naam, daar willen we komend jaar nog wat bovenop doen", vertelt Heida. In januari dit jaar won Gerben de Knegt (Rabobank) de 16e editie van de Centrumcross, bij de vrouwen was wereldkampioene Marianne Vos de sterkste. In de avonduren na de Centrumcross werd de eerste Feanster natuurijsmarathon, de GP Formido, georganiseerd. Winnaar hiervan werd Arjan Stroetinga voor Bob de Vries. De 29e Profronde van Surhuisterveen in augustus werd gewonnen door Andy Schleck. Samen met de Pieter Weening Classic voor toerfietsers zijn dit de vier evenementen georganiseerd door de stichting.

"In 2011 pakken we groots uit met de 6e Pieter Weening Classic op zaterdag 30 juli, de 30e Profronde op dinsdag 2 augustus en de 17e Centrumcross op dinsdag 20 december. Uiteraard hebben we een aantal verrassingen in petto. Medio december 2010 presenteren we onze plannen tijdens een speciale avond voor sponsoren en genodigden en uiteraard zullen alle aankondigingen terug te vinden zijn op onze website

www.wielrennensurhuisterveen.nl ", aldus Heida.

// EINDE PERSBERICHT //





http://www.wielrennensurhuisterveen.nl