Politie Groningen

Maandag 25 oktober 2010

Provincie Groningen, 25-10-2010

Man komt om bij verkeersongeval

VLAGTWEDDE Bij een verkeersongeval op de Wedderstraat (N368) bij Vlagtwedde is maandagmorgen een automobilist om het leven gekomen. De man (identiteit nog niet bekend) verloor de controle over het stuur en hij botste vervolgens tegen een boom. Het slachtoffer overleed op de plek van het ongeval. De politie maakt een rapportage en een analyse van het ongeval. De Wedderstraat is tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Pizzakoerier op straat overvallen

GRONINGEN Een 19-jarige pizzakoerier is zondagavond in de Snelliusstraat in Groningen overvallen. De Stadjer moest een pizza bezorgen in de Snelliusstraat en hij reed daarom langzaam door de straat. Op dat moment werd hij ingehaald door de twee jongens op een scooter. Hij werd door één van de jongens op de bromfiets bedreigd met een wapen. De pizzakoerier moest vervolgens zijn portemonnee met inhoud afgeven. Beide straatrovers gingen er vervolgens vandoor met de buit. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. De 19-jarige heeft al aangifte gedaan.

Mannen aangehouden na winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft zondagmiddag in en bij een warenhuis aan de Grote Markt in Groningen drie mannen aangehouden voor parfumdiefstal. Een 35-jarige man uit Groningen werd door beveiligingspersoneel ingerekend. Op aanwijzing van de beveiliging werden even later ook twee andere mannen (twee Stadjers van 35 en 37) ingerekend. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal. Het betreffende parfum werd niet aangetroffen. De politie beschikt over beveiligingsbeelden van de diefstal. De politie stelt een nader onderzoek in. Alle drie verdachten werden ingesloten.

Man slaat vriendin

GRONINGEN Een 34-jarige man uit Groningen is zondagnacht in zijn woning aangehouden voor mishandeling van zijn vriendin. De 30-jarige vrouw belde de politie, nadat zij tijdens een ruzie door haar vriend was geslagen. Ze had blauwe plekken in haar gezicht. De man bevestigde het verhaal van zijn vriendin. Hij werd aangehouden. Het huiselijk geweld traject is gestart. De politie maakt proces-verbaal op. Het Openbaar Ministerie beslist over vervolging van de verdachte.

Vrouw betrapt man bij poging woninginbraak

GRONINGEN Een onbekende man probeerde zondagochtend in een woning aan de Friesestraatweg in Groningen in te breken. De bewoonster hoorde geluid bij haar voordeur. Toen ze ging kijken, zag zij het silhouet van een man voor de deur. De inbreker probeerde via de brievenbus de deur te openen. De vrouw tikte vervolgens op de voordeur, waarna de onbekende man er vandoor ging. De politie adviseert mensen om altijd de deuren in het nachtslot af te sluiten.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 24 oktober op diverse plaatsen op snelheid.

Mensingeweer, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 340, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Sebaldeburen, Provincialeweg N388:aantal geregistreerde voertuigen: 760, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Winsum, Meeden:verkeerscontrole, 300 blaastesten afgenomen, geen aanhoudingen, 1 bekeuring voor het fietsen zonder verlichting.