Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 25-10-2010

Motorrijder onderuit

MAARSSEN In de vroege ochtend van maandag 25 oktober ging een motorrijder onderuit. Hij weigerde zich in het ziekenhuis te laten behandelen.

Rond 04.50 uur kreeg de politie de melding dat een motorrijder op de Safariweg onderuit was gegaan en buiten bewustzijn zou zijn. Ter plaatse troffen de agenten de motorrijder, een 43-jarige man uit Maarssen, op straat aan. Hij lag in een stabiele zijligging en de agenten fixeerden zijn nek in verband met mogelijk nekletsel. Zij constateerden dat de man sterk naar alcohol rook. De Maarssenaar werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht.

In het ziekenhuis wilde hij niet door artsen onderzocht worden, ook niet toen hem werd geadviseerd een röntgenfoto van zijn nek te laten maken.

Ter bepaling van zijn bloedalcoholgehalte wilde een GGD-arts bloed bij hem afnemen. Eerst stemde hij daar in toe, maar weigerde vervolgens ook daarbij alle medewerking. Ook toen hij werd gevorderd mee te werken, bleef hij bij zijn weigering. De man werd door zijn vrouw in het ziekenhuis opgehaald en mee naar huis genomen.

Tegen de Maarssenaar wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en het weigeren van medewerking aan de bloedproef.

Automobiliste rijdt door

HARMELEN Een automobiliste reed op zondagavond 24 oktober tegen een geparkeerde auto en reed vervolgens door.

Rond 21.15 uur zag een getuige dat een automobiliste op de Dorpsstraat tegen een geparkeerde auto reed. Daarbij liep de auto schade aan de bumper en verlichting op. In plaats van te stoppen, reed zij door. De getuige volgde haar en sprak haar verderop aan. Daarop zei de automobiliste terug te gaan, maar de getuige zag dat zij dit vervolgens niet deed, waarop hij de politie belde.

Agenten van het KLPD zagen de automobiliste, een 20-jarige vrouw uit Den Haag, op de Rijksweg A12 rijden. Zij werd ter hoogte van Bleiswijk aangehouden en naar het politiebureau in Woerden overgebracht. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor doorrijden na een aanrijding.

Te hard

MAARSSEN Een automobilist raakte in de vroege ochtend van maandag 25 oktober zijn rijbewijs kwijt omdat hij meer dan 50 km/u te hard reed.

Rond 03.40 uur zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 in de richting van Amsterdam rijden. Zij gingen er achteraan en klokten de automobilist, een 30-jarige man uit Amsterdam, op 160 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 100 km/u geldt. De Amsterdammer werd aan de kant gezet. Hij kreeg een proces-verbaal voor de te hoge snelheid en moest zijn rijbewijs inleveren.