Gemeente Purmerend

HerfstPurVak: sportieve recreatie voor jongeren in Purmerend

25 oktober 2010

Onder meer golf, Zumba, honkbalspel en SuperPlons - Voor kinderen en voor jongeren zijn er in de herfstvakantie in verschillende sportaccommodaties en in het Spurd-Leeghwaterbad in Purmerend diverse sport- en spelactiviteiten van de PurVak. De toegang is - behalve voor het zwembad - gratis. De meeste activiteiten tijdens de HerfstPurVak zijn voor basisscholieren, maar er zijn ook speciale activiteiten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

De activiteiten van de HerfstPurVak voor basisscholieren zijn in de vakantieweek van 25 tot en met 29 oktober 2010. Spurd biedt met PurVak kinderen die in vakanties in de stad zijn sportief vertier. Voor de basisscholieren zijn er sport- en speelactiviteiten in speelruimte Brede School De Kraal en in Brede School De Weide in Weidevenne, sporthal Spurd-De Vaart in Purmer-Zuid, in sportzaal Zuivelpad in Purmer-Noord en sportzaal Karekiet in Overwhere. De PurVak is er in deze sportaccommodaties steeds van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. Bijzondere activiteiten zijn woensdag Zumba in De Kraal en golf woensdag in De Vaart en donderdag in De Kraal. Elke dag is er in een andere sportzaal het honkbalspel.

De eerste drie dagen van de herfstvakantie is er voor verschillende leeftijdsgroepen het zaalvoetbaltoernooi in sporthal Spurd-De Beukenkamp. Aanmelden van teams kan tot en met woensdag 20 oktober 2010.

Zwembad
De activiteiten van de HerfstPurVak in het Spurd-Leeghwaterbad voor leerlingen basisschool zijn tussen 12.00 uur en 15.00 uur. In het zwembad zijn in verschillende baden voor verschillende leeftijden sport- en speelactiviteiten, waaronder dinsdag en donderdag SuperPlons.

Wie de geldende toegangsprijs heeft betaald, kan voor en na de activiteiten van de HerfstPurVak de beschikbare baden gebruiken.

Vanaf dertien jaar
Maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 oktober zijn er van 19.30 uur tot 22.00 uur in sporthal Spurd-De Vaart activiteiten van de HerfstPurVak voor leerlingen voortgezet onderwijs.
Donderdagavond 28 oktober staat sporthal Spurd-De Beukenkamp in het teken van het SpurdEvent 2010, een sportief spektakel met springtouwspektakel Double D Force uit België, rapper DeFact, dansacts en DJ Jermaine Anthony.

Elk jaar bezoeken duizenden jongeren de PurVak. De sportieve activiteiten leveren bovendien een bijdrage aan een gezonde(re) leefstijl. Spurd verzorgt de HerfstPurVak op verzoek van de gemeente. Nadere informatie over de HerfstPurVak staat vanaf woensdag 20 oktober op www.spurd.nl.