Politie Drenthe

Maandag 25 oktober 2010

Provincie Drenthe, 25-10-2010

Vrouw gewond door steekpartij

HOOGEVEEN Zondagavond is een 38-jarige vrouw uit Hoogeveen gewond geraakt. De vrouw was in een woning aan De Arend toen er werd aangebeld. Bij het openen van de deur zag zij daar een 43-jarige man uit Rotterdam staan. De man stak de vrouw enkele keren met een mes en ging er vandoor. Het slachtoffer is in kritieke toestand overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis maar is nu buiten levensgevaar. De oorzaak van de steekpartij ligt relationele sfeer. Er is een onderzoek gestart.

Bekeuring voor opgeven valse naam

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 33-jarige man uit Meppen (D) aangehouden. De man liep over de Splitting toen agenten hem vroegen naar zijn identiteitsbewijs. De man kon geen identiteitsbewijs tonen en gaf een valse naam op. Bij controle bleken deze persoonsgegevens niet te kloppen, waarop de man aangaf dat hij een valse naam had opgegeven. De man is bekeurd voor het niet kunnen tonen van identiteitsbewijs en het opgeven van een valse naam.

Inbrekers aangehouden

ASSEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige man uit Zeist en een 21-jarige man uit Houten aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er zou zijn ingebroken in een pand aan de Industrieweg. Ter plaatse zagen zij twee mannen wegrennen. Na een korte zoektocht kon het tweetal worden aangehouden op een terrein iets verderop aan de Industrieweg. Beide zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Aanhouding na ruzie

BEILEN De politie heeft zondagmiddag een 33-jarige man uit Beilen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 52-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. Het slachtoffer liep verwondingen op aan zijn hoofd en is overgebracht naar het ziekenhuis. Het tweetal kreeg een woordenwisseling waarop de 33-jarige man zijn plaatsgenoot meerdere malen sloeg. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietser gewond bij aanrijding

HOOGEVEEN Een 17-jarige bromfietser uit Pesse is zondagmiddag op de Hoogeveenseweg in Hoogeveen gewond geraakt. De jongen reed over het fietspad en werd over het hoofd gezien door een afslaande 45-jarige automobilist uit de gemeente Midden-Drenthe. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser werd met pijn aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon na behandeling weer naar huis. De automobilist had verminderd zicht door een hoop takken en bladeren. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Twee automobilisten gewond bij aanrijding

VALTHE Een 24-jarige automobilist uit Emmen en een 20-jarige automobilist uit Klazienaveen zijn zondagavond gewond geraakt. De 24-jarige reed over de Weerdingerweg in Valthe. Hij moest uitwijken voor een geparkeerde auto met aanhangwagen. Daarbij gaf hij geen voorrang aan de 20-jarige automobilist die uit tegenovergestelde richting kwam. Een frontale aanrijding was het gevolg. Na de botsing kwam de 20-jarige tegen een boom tot stilstand. Beide automobilisten zijn met onder andere beenletsel naar een ziekenhuis overgebracht. Beide autos zijn afgesleept. De weg is enige tijd gestremd geweest. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.