Politie Hollands Midden

Bergambacht - Dronken automobilist veroorzaakt ravage

Bergambacht, 25-10-2010 o De politie heeft vrijdagavond 22 oktober een 23-jarige man uit Bergambacht aangehouden voor het rijden onder invloed en zijn rijbewijs ingevorderd.

Kort daarvoor had de beginnend bestuurder een kleine ravage veroorzaakt in de Schoolstraat. Met zijn auto had hij eerst een muurtje geraakt, was door de voortuin gereden en tegen de gevel van een huis tot stilstand gekomen. Hierbij had de man een fiets geplet en een kleine deuk gereden in een personenwagen die in de tuin stond geparkeerd. Na het ongeval is de brokkenpiloot doorgereden. Aan de hand van een melding en een deel van het kenteken ontdekte de politie het gehavende voertuig elders in Bergambacht. De man bleek naar huis te zijn gereden. Uit een blaastest bleek dat hij te veel had gedronken (720 ug/l, waar maximaal 90 ug/l is toegestaan voor beginnend bestuurders. Boven de 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd).

Politie controleert op alcohol Alcohol in het verkeer is gevaarlijk. De kans is groter dat een bestuurder met alcohol op een ongeluk veroorzaakt omdat de reactiesnelheid lager is, het zicht minder en iemand minder geconcentreerd is. Hoe meer iemand drinkt, hoe sterker de effecten zijn. Vanwege de gevaren die met alcohol op in het verkeer met zich meebrengt, houdt de politie alcoholcontroles.