Wageningen Universiteit en Researchcentrum

Varkensvleesketen introduceert innovatieplatform

25 okt 2010

De varkensvleesketen introduceert onder de naam Innovatie Varkensvleesketen een nieuw initiatief om innovatie te stimuleren. Onderdeel daarvan is een nieuwe website en een nieuwsbrief die innovatie in de keten in beeld brengen.

Innovatie in de varkensvleesketen is belangrijk om de ontwikkelingen in de markt en de maatschappij succesvol te kunnen vertalen naar de praktijk.
De initiatiefnemers willen de nieuwe website,
www.innovatievarkensvleesketen.nl, laten uitgroeien tot hét platform dat een overzicht biedt van innovatieve initiatieven en projecten in de varkenshouderij en de vleesverwerkende sector. Dit overzicht stimuleert innovatie, doordat het partijen binnen de sector inspireert en samenbrengt. Daarnaast wil de bedrijfskolom de vele innovatieve initiatieven aan de buitenwereld tonen. De sector laat daarmee zien dat ze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt.

Innovatie Varkensvleesketen komt voort uit de Innovatieagenda Varkensvleesketen. Hierin werkt een aantal partijen uit het bedrijfsleven â LTO, NVV en VION - samen met het Productschap Vee en Vlees, het ministerie van EL&I en Wageningen UR. Deze partijen zijn actief binnen de Stuurgroep Innovatie Varkensvleesketen. De stuurgroep volgt de maatschappelijke ontwikkelingen en de trends in de markt op de voet en beoordeelt of de varkensvleesketen daar adequaat op reageert. Waar innovatie achterblijft, stimuleert de stuurgroep activiteiten op dit terrein.

Secretaris Innovatie Varkensvleesketen Geert van der Peet van Wageningen UR Livestock Research: âOns platform is in ontwikkeling, maar laat nu al zien dat bedrijven en organisaties in de varkensvleesketen op zeer uiteenlopende manieren bezig zijn met innovatie. Die diversiteit komt ook tot uitdrukking in ons logo, een veelkleurig varken dat creativiteit symboliseert en laat zien dat de schakels in de keten samen één geheel vormen.â
Het platform is te bereiken via de url
www.innovatievarkensvleesketen.nl. Via de link nieuwsbrief op deze site kunnen belangstellenden de nieuwsbrief aanvragen.

Contact
ir. G.F.V. van der Peet
Tel. 0320 - 238 070