Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Nominaties HBD Retail Jaarprijs 2010 âDe leukste winkel om bij te werkenâ bekend

Leukste winkel om bij te werken

Nominaties HBD Retail Jaarprijs 2010 âDe leukste winkel om bij te werkenâ bekend

21/10/2010

Jeanszaak, chocolaterie of specialist in zitmeubelen Leukste winkel om bij te werken

Jeans en basics-winkel De Blauwe Shop in Hardenberg, Chocolaterie Pierre in Hillegom en winkelketen Prominent (zitcomfort) zijn genomineerd voor de HBD Retail Jaarprijs 2010 `De leukste winkel om bij te werken'. Op 10 november maakt het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) bekend wie zich een jaar lang `De leukste winkel om bij te werken' mag noemen.

`De leukste winkel om bij te werken' is de enige categorie van de Retail Jaarprijzen waarin winkelmedewerkers hun `eigen' winkel kunnen aanmelden. Voor de verkiezing kwamen bij het HBD meer dan 250 aanmeldingen binnen. Uit die aanmeldingen blijkt dat vooral werkgevers en bedrijfsleiders die hun medewerkers verantwoordelijkheid en ruimte voor initiatief geven, hoog scoren. Andere belangrijke punten voor medewerkers zijn onder meer scholing, vertrouwen, ontplooiingsmogelijkheden en een collegiale sfeer binnen het team.

Leuke werkgever
Het HBD wil met de prijs benadrukken dat de detailhandel een prima sector is om in te werken. Belangrijke pluspunt van een baan in de detailhandel is de flexibiliteit in de werkuren, waardoor het werk goed te combineren is met bijvoorbeeld studie of gezin. Maar bijvoorbeeld ook de opleidingsmogelijkheden zijn groot en zeer divers. De nadruk in deze verkiezing ligt op de kwaliteit van het werkgeverschap en goede arbeidsverhoudingen. En daarvan zijn de drie genomineerde bedrijven volgens de jury uitstekende voorbeelden.

Retail Jaarprijzen 2010
De Retail Jaarprijzen zijn ingesteld om het imago van de detailhandel te bevorderen en het innovatief denken onder winkeliers te stimuleren. De uiteindelijke winnaar van de HBD Retail Jaarprijs 2010 `De leukste winkel om bij te werken' wordt 10 november 2010 bekend gemaakt tijdens het Retail Jaarprijs Gala in Hilversum. Naast de prijs voor De leukste winkel om bij te werken worden hoofdprijzen uitgereikt voor onder andere Beste Winkelketen en Beste Zelfstandige Winkel.

De jury voor de verkiezing van `De leukste winkel om bij te werken' bestaat uit Lilian Bakhuijsen van FNV Bondgenoten, Joyce Rosenthal, beleidsadviseur arbeidsmarkt bij het HBD, en Jaap Koster, oud-voorzitter van de Centrale Branchevereniging Wonen. HBD-voorzitter Geert Vermeer is voorzitter van de jury.