Gemeente Oldambt


Oldambt kiest nu definitief locatie nieuwe Cultuurhuis

Cultuurhuis herrijst op `Klinker-terrein'

Woensdag 20 oktober heeft de Raad de knoop doorgehakt en koos het overgrote deel van de Raadsleden voor een nieuw cultuurhuis op het voormalige Klinkerterrein. De Raad kon kiezen uit twee varianten op het voormalige Klinkerterrein, of voor uitstel tot dat het college een nieuwe cultuurvisie voor Oldambt heeft opgesteld.

In dat geval zou ook de Renselkade in beeld komen als mogelijke locatie.

De afgelopen vijf jaar heeft veel discussie plaatsgevonden rondom het cultuurhuis. Na de herindeling was er een noodzaak om de financiële onderbouwing van het project nogmaals kritisch te bekijken. Dat heeft geresulteerd in een enkele voorstellen voor versobering van de oorspronkelijke plannen.

Naar aanleiding van die discussie in de raadscommissie werd het college verzocht naast haar variant voor het Cultuurhuis zonder evenementenhal en zonder bibliotheek nog een variant te onderzoeken met een verkleinde bibliotheek. Dit blijkt mogelijk te zijn, zo liet het college de raad weten.

Tijdens de Raadsvergadering werd stilgestaan bij alle opties en de consequenties die aan elk van deze keuzes verbonden zijn. Uiteindelijk bleek er toch een duidelijke voorkeur te bestaan voor een nieuw cultuurhuis op de `Klinkerlocatie' inclusief bibliotheek.

Dit besluit houdt in dat het plan zoals het nu bij de gemeente ligt nog op een aantal punten moet worden aangepast. Als deze aanpassingen doorgevoerd zijn kan begonnen worden met de aanbesteding. Dat zal medio 2011 zijn. De start van de bouw is dan voorzien in december 2011.

Oldambt, 20 oktober 2010