Reumafonds

Cheques van benefietacties voor het Reumafonds

25 oktober 2010

Door het hele jaar heen ontvangt het Reumafonds donaties en giften voor de strijd tegen reuma. Bijvoorbeeld van mensen die geld hebben ingezameld bij een feest, via een sponsorloop of een andere zelf georganiseerde activiteit.
Giften komen ook van organisaties en bedrijven die het Reumafonds als maatschappelijk doel willen steunen. Deze donaties en giften zijn van groot belang: in het boekjaar 2009 bedroegen ze in totaal EUR 3,7 miljoen. In oktober ontving het Reumafonds vanuit diverse organisaties een bijdrage.

Klantenactie Mondial Movers

Op vrijdag 8 oktober ontvingen we een cheque van 450 euro, geschonken door Mondial Movers. Dit landelijke netwerk van erkende verhuisbedrijven heeft elk jaar een budget voor sponsoring. Mondial Vogel Verhuizingen Dit jaar kregen 30 van hun klanten een bedrag van 450 euro om te schenken aan een zelf gekozen goed doel. Mevrouw M. Verhulst, één van deze 30 klanten, schonk het bedrag aan het Reumafonds. Regiocoördinator Ester Mulder (r) nam de cheque in ontvangst.

Slender You Marathon
Van de deelnemende Slender You-salons aan de Slender You Marathon ontving het Reumafonds een bedrag van 3.064,92 euro, speciaal voor WereldReumaDag op 12 oktober. Deze marathon wordt ieder jaar begin oktober gehouden. Dit keer deden landelijk 6 salons mee. Slender You Noordwijk Bijvoorbeeld sport- en bewegingscentrum SlenderYou in Noordwijk.
Wethouder Leon van Ast opende de marathon op vrijdagochtend 8 oktober om 11.00 uur en het centrum sloot pas de volgende ochtend om 11.00 uur. De hele nacht konden klanten op de sportapparaten terecht.

Slenderen is een manier van bewegen waarbij je gebruikmaakt van gemotoriseerde gymnastiekstoestelllen. Deze toestellen stimuleren gedurende tien minuten de spieren in een apart gedeelte van het lichaam. Het gewicht van de sporter wordt gedragen door de toestellen, wat blessures voorkomt. Deze vorm van sport en bewegen is uitermate schikt voor mensen met reuma, artrose, fibromyalgie.

Interne actie Achmea
Achmea, het Nederlandse onderdeel van de internationale financiële dienstverlener Eureko, houdt periodiek een
medewerkersbelevingsonderzoek. Om deelname hieraan te stimuleren, mogen medewerkers hun favoriete goede doel aankruisen. De 5 goede doelen met de meeste stemmen ontvangen een donatie. Het Reumafonds is dit jaar een van de 'winnaars' en krijgt EUR 6.800 overhandigd op 26 oktober.

Start uw eigen actie
U kunt aan verschillende soorten acties denken waarmee u een financiële bijdrage kunt leveren voor de strijd tegen reuma. Kijk voor voorbeelden op deze website.