Pechhulp iPhone-app van Route Mobiel biedt hulp in ruim 200 landen

25/10/2010 11:21

Route Mobiel

Heerhugowaard, 21 oktober 2010 - Pechhulpverlener Route Mobiel introduceert een Iphone app "Pechhulp". Deze gratis applicatie biedt hulp bij autopech, schade, ziekte of diefstal van bijvoorbeeld je telefoon of bankpas.

Alle gegevens bij de hand

Als je op vakantie autopech krijgt, ziek wordt of bestolen wordt, is het handig als je alle polisnummers, pechnummers en telefoonnummers van banken bij de hand hebt. De pas gelanceerde applicatie Pechhulp van Route Mobiel biedt die informatie in één app. Je kunt vanuit de applicatie direct contact leggen met de alarmcentrale van je verzekeraar, ongeacht waar je verzekerd bent. Ook hoef je geen klant van Route Mobiel te zijn om de app te kunnen gebruiken. De app geeft ook in ruim 200 landen toegang tot de lokale alarmdiensten, zodat je zeker weet of je 911, 000, 197 of misschien toch 112 moet bellen. Verder geeft de app toegang tot de telefoonnummers van banken en creditcardmaatschappijen, zodat je je bankpassen en creditcards kunt laten blokkeren.

Nederlandse ambassades

Een lijstje met adressen en telefoonnummers van Nederlandse ambassades en consulaten in ruim 200 verschillende landen is voorhanden, zodat je bij een zoekgeraakt paspoort kunt zorgen dat je weer thuiskomt. De app is redelijk uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld ook je polisnummers van je reis- en autoverzekeringen vastleggen, zodat je bij problemen meteen alle informatie binnen handbereik hebt.

"Hier ben ik"

Er zit een locatiefunctie in, waarbij de app aangeeft op welke geografische locatie je bent, zodat de autopechdienst of de politie/alarmcentrale weet waar je zit. Heb je een contract met Route Mobiel, dan kun je vanuit de app meteen de locatie en aanvullende gegevens zoals kenteken doorsturen via de 'Hier ben ik nu'-pagina. Die functie is ook beschikbaar om anderen te laten weten waar je zit. Wellicht kom je als gebruiker ooit in het nieuws vanwege een spectaculaire reddingsactie, waarbij je door een lawine onder de sneeuw wordt bedolven maar nog net de kracht hebt om een 'Hier ben ik'-berichtje naar Twitter of Facebook te sturen.

Over Route Mobiel

Route Mobiel biedt hulp bij autopech in heel Nederland en in 43 andere landen in Europa. Klanten van Route Mobiel worden snel op weg geholpen door de inzet van ruim 1.300 deskundige pechhulpverleners verspreid over maar liefst 180 uitvalspunten in Nederland.





http://www.routemobiel.nl