Politie Haaglanden

persberichten 25 oktober

Haaglanden, 25-10-2010

Veelpleger aangehouden voor heling
Den Haag Politieagenten hielden zondag 24 oktober aan het einde van de middag een 45-jarige Haagse veelpleger aan. De agenten besloten de notoire inbreker te volgen nadat hij op het politiebureau in Delft zijn fiets had opgehaald, die daar na een vorige aanhouding was blijven staan. De man reed richting een eetgelegenheid in het centrum van Delft, waar hij naar binnen ging en even later met een vuilniszak weer naar buiten kwam. Het was voor de man kennelijk onmogelijk om met de vuilniszak te fietsen, want hij zette zijn rijwiel op slot en pakte de tram. De agenten bleven de man volgen. Uiteindelijk belandden zij op De Dreef in Den Haag, waar de man werd staande gehouden. In de vuilniszak bleken een computerkast en scherm te zitten. Hierop is de 45-jarige aangehouden voor heling. De recherche van Bureau Delft onderzoek de zaak. De man heeft inmiddels verklaard dat hij het scherm van een onbekende man heeft gekocht.

Man dreigt vrouw met hakmes
Den Haag Een 23-jarige man dreigde zondag 24 oktober zijn voormalige vriendin met een hakmes in stukken te hakken. De politie kreeg omstreeks half twee een melding van getuigen, die zagen hoe de man op het balkon van een woning aan de Van Musschenbroekstraat het slachtoffer bij haar nek beetpakte. Politieagenten die even later bij de woning aankwamen, troffen daar de 23-jarige man, diens moeder en het 26-jarige slachtoffer. Hij bleek haar met een hakmes te hebben bedreigd. Hierop werd de man aangehouden en is het hakmes in beslag genomen.

Beschonken fietser komt ten val
Den Haag - Een 54-jarige Hagenaar reed zondag 24 oktober omstreeks 20.00 uur met zijn fiets op het Stationsplein tegen een geparkeerde auto aan. Agenten spraken ter plaatse de Hagenaar aan, die verklaarde dat hij op de trambaan had gereden en per ongeluk in de rails terecht was gekomen met zijn wiel. Toen het hem weer lukte om uit het spoor te komen, reed hij tegen de geparkeerde auto aan. Omdat de man vermoedelijk teveel gedronken had, hielden de agenten hem aan. Op het politiebureau blies de man 605 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Auto-inbreker in de kraag gevat
Den Haag - Dankzij een melding van een oplettende getuige hielden agenten maandag 25 oktober een auto-inbreker aan. Omstreeks 04.30 uur kregen de agenten de melding dat er op de Graskopstraat iemand in een auto in zou breken. Ter plaatsen troffen zij in de auto een man zitten die voldeed aan het opgegeven signalement. Ook zaten zijn haar en zijn jas onder de glassplinters. De 27-jarige Hagenaar werd ingesloten op het politiebureau.

Huiselijk geweldpleger aangehouden
Den Haag - Agenten hielden zondag 24 oktober een 33-jarige Hagenaar aan nadat deze zijn 31-jarige echtgenote had mishandeld. De Hagenaar werd ingesloten op het politiebureau. Zijn vrouw deed aangifte van mishandeling en bedreiging. Op aanwijzing van de aangehouden Hagenaar troffen agenten in de woning een vuurwapen aan. De Hagenaar zit nog vast.
Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Zeven jongens bekeurd voor baldadigheid
Den Haag Surveillerende agenten betrapten zondag 24 oktober een groep van zeven jongens in de Theresiastraat die vanaf de stoep voorbij rijdende automobilisten met pakken frisdrank bekogelden. De jongens wonen allemaal in Den Haag en zijn tussen de 12 en de 15 jaar oud. Omdat niemand van de groep wilde vertellen wie van hen met de drank had gegooid, hebben ze alle zeven een bekeuring gekregen voor baldadigheid.

Doorgereden na veroorzaken aanrijding
Voorburg Een 73-jarige Voorburgse automobiliste is, mede door toedoen van enkele alerte getuigen, aangehouden, nadat zij op zaterdag 23 oktober omstreeks 18.30 uur op de Rembrandtlaan een aanrijding had veroorzaakt. De vrouw was tegen de auto van een 72-jarige Hagenaar gereden en vervolgde haar weg alsof er niets gebeurd was. Twee getuigen wisten de vrouw met moeite tot stoppen te dwingen en de sleutel uit het contact van haar auto te halen. De Voorburgse werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor het ondergaan van een blaastest. Omdat zij onvoldoende lucht in het apparaat blies, leidde dit niet tot enig resultaat. Hierop werd door een arts een bloedproef van de vrouw afgenomen. Aan de hand van de uitslag hiervan zal de politie bekijken of zij proces-verbaal tegen de vrouw opmaakt. Voor het doorrijden na een aanrijding zal in ieder geval proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt jeugdigen aan ter zake graffiti
Leidschendam - Twee 14-jarige jongens zijn zondag 24 oktober rond 20.30 uur betrapt tijdens een vernieling van een bankje aan de Rozemarijn. Een beveiligingsmedewerker zag de twee, afkomstig uit Leidschendam en Zoetermeer met een grote viltstift bezig bij het winkelcentrum Leidsenhage en belde de politie. Deze hield de jongeren aan en nam hen mee naar het bureau. Aan het bureau kwam een zwarte permanentmarker uit de zakken van een van de jongens. De ouders van de jongens werden ingelicht en betrokken bij de afhandeling de vernieling. De jongens krijgen een alternatieve straf aangeboden via HALT.

Politie zoekt getuigen inbraak pizzeria
's-Gravenzande - De politie van Bureau Westland is op zoek naar mogelijke getuigen van een inbraak in een pizzeria aan de Langestraat. Een omwonende hoorde maandag 25 oktober rond 04.30 uur glasgerinkel en belde de politie. In de Langestraat trof de politie een ladder aan die tegen de luifel van de pizzeria stond. Kennelijk is de ladder gebruikt om de pizzeria binnen te komen. Het is nog onbekend wat er weg is. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Inbraak woning; politie zoekt getuigen
Naaldwijk - De 52-jarige bewoner van een woning in de Hendrik van Naaldwijkstraat trof zondag 24 oktober zijn huis opengebroken aan en constateerde dat zijn hele huis was doorzocht. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 16.00 uur en 21.45 uur. De daders namen een aantal persoonlijke eigendommen van de bewoners mee. Heeft u iets verdachts gezien of bent u getuige geweest van deze inbraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen inbraak woning
Monster - De politie van bureau Westland is op zoek naar getuigen van een inbraak in de Jan van Polanenstraat. De bewoners van de woning hoorden bij thuiskomst zondag 24 oktober rond 20.15 uur een hoop herrie en openden een raam aan de achterzijde van hun woning. Hierop zagen zij in hun achtertuin een man staan die via de schutting naar de tuin van de buren wegvluchtte. Deze blanke man is ongeveer 1.80m lang en heeft een Oost-Europees uiterlijk. Hij was gekleed in een bruine jas met rode strepen over de mouwen en hij droeg een bruine broek en gymschoenen. Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Auto te water; politie houdt twee mannen aan
Monster - Een bestuurder van een personenauto is zondag 24 oktober omstreeks 07.15 uur met zijn auto in het water aan de Madeweg beland. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen zij niemand meer in de auto aan. De auto zou via een lantaarnpaal tegen buizen zijn gebotst die langs de kant van de weg lagen. Kennelijk werd de auto hierdoor gelanceerd en raakte een kas aan de andere kant van de sloot. Twee mannen uit Naaldwijk werden later die dag aangehouden. De mannen, 27 en 30 jaar oud, waren na de aanrijding op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan in verband met hun verwondingen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Zowel de auto van de beide heren, als de lantaarnpaal en de kas raakten behoorlijk beschadigd.

Man gewond na val in bedrijf
De Lier - Een 43-jarige man uit De Lier moest zondagmiddag 24 oktober naar het ziekenhuis worden vervoerd nadat hij in zijn bedrijf was gevallen. De man was met zijn dochter van 11 jaar in zijn bedrijf aan het werk toen hij tijdens een klusje van een balie viel. Na het hervatten van zijn werkzaamheden werd de man plotseling onwel en belde zijn dochter 112. Terwijl de hulpdiensten onderweg waren, kreeg de dochter van de meldkamer de nodige instructies om haar vader, die inmiddels behoorlijk veel pijn had, gerust te stellen en het hoofd van haar vader stabiel te houden. Ambulancepersoneel vervoerde de vader naar het ziekenhuis.

Man onwel in auto aangetroffen
Delft Agenten werden op zondag 24 oktober om 21.20 uur gezonden naar de Kluyverweg, waar mogelijk een man onwel in zijn auto zou zitten. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen zij een man aan die een erg afwezige en verwarde indruk op hun maakte. De man gaf aan dat hij medicijnen had gebruikt. Na controle bij de GGD werd duidelijk dat de medicijnen die de man had ingenomen wel degelijk invloed hadden op de rijvaardigheid. De man kreeg een rijverbod opgelegd en ook een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij gaf zelf aan al eerder in de week in zijn auto te zijn wakker geworden zonder te beseffen waar hij was en hoe hij daar was gekomen.