Rochdale


22 oktober 2010

Ruil flats Parteon en Rochdale

Vandaag en morgen ontvangen de bewoners van de flats aan de A. Kloosstraat en de Dodoneausstraat/Poelenburg bericht dat de beheerders van hun woningen een ruil maken. In verband met de ontwikkelingen in Poelenburg, zoals het bouwen van de MultiFunctionele Accommodatie en de ontwikkeling van het nieuwe winkelcentrum is dit nodig. Er verandert op dit moment niets voor de bewoners. Alle huurprijzen, servicekosten en contracten worden één op één overgenomen.

Voor de toekomstige ontwikkelingen en nieuwbouw in Poelenburg is het beter als het bezit van Rochdale en Parteon minder verspreid is over de wijk. De corporaties hebben zo ieder een deel van Poelenburg in bezit. Voordeel is ook dat het efficiënter werkt omdat de huurwoningen van één corporatie in één deelgebied staan. Bijvoorbeeld bij het inplannen en uitvoeren van schilderwerk en renovatiewerkzaamheden.

De huurders worden op 1 en 2 november uitgebreid bijgepraat over deze ruil en kunnen dan al hun vragen stellen. Per 1 januari 2011 zal de ruil definitief beklonken zijn bij de notaris en zijn de bewoners welkom bij hun nieuwe verhuurder.

In de A. Kloosstraat gaat het om een woontoren met 32 woningen die van Rochdale naar Parteon overgaan. In de Dodoneausstraat/Poelenburg gaat het om 96 woningen, 16 garageboxen en 1 bedrijfsruimte die van Parteon naar Rochdale overgaan.