Gemeente Eemnes

25-10-2010
Brandweer Eemnes is vanaf 1 november 2010 onderdeel van Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Dit geldt voor alle 29 gemeentelijke korpsen in de provincie. De brandweer is vanaf dat moment geen gemeentelijke organisatie meer. Het regionaliseren van brandweertaken heeft tot doel om de brandweerzorg verder te verbeteren. Inwoners van Eemnes zullen niet veel merken van de regionalisering. De brandweer blijft vanuit de bestaande kazerne werken. Er komt wel een nieuwe postcommandant op de kazerne aan de Noordersingel. Vooralsnog zal Abe Vermeulen (voormalig commandant in Woudenberg) deze functie vervullen. Brandweercommandant Peter Dekker heeft een nieuwe functie binnen de VRU gekregen in Amersfoort (districtskantoor).

Binnen de Veiligheidsregio gaat brandweer Eemnes onderdeel uitmaken van district Eemland. Dit district wordt gevormd door de brandweerkorpsen van Amersfoort, Achterveld, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest, Soesterberg en Woudenberg. De totale Veiligheidsregio Utrecht bestaat uit vijf districten.

Veiligheidsregio Utrecht
Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is een samenwerkingsverband van de 29 Utrechtse gemeenten op het gebied van brandweerzorg, geneeskundige hulpverlening en (gemeentelijke) crisisbeheersing. Met partners als politie Utrecht, defensie, waterschappen, energiebedrijven en ambulancezorg draagt de VRU zorg voor het voorkomen van en bestrijden van branden, calamiteiten en crises.