Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Buurtgerichte actie Tuinenhoven

Extra aandacht voor schoon, heel en veilig

In Tuinenhoven is een week lang extra aandacht besteed aan schoon, heel en veilig. Dit gebeurde van 11 tot en met 14 oktober tijdens de Buurtgerichte actie. Een gezamenlijk initiatief van deelgemeente, politie, Woonbron, Stadstoezicht, Gemeentewerken en Roteb.

Zo heeft de politie deze week op snelheid gecontroleerd aan de Groene tuin en de Vruchtentuin, fietsers en brommers op de stoep van het Prinsenplein beboet en een twintigtal achterstallige boetes geïnd. Ook zijn 14 automobilisten die niet stopten voor voetgangers op een zebrapad beboet. Stadstoezicht deelde boetes uit voor het hinderlijk foutparkeren en voor foutparkeren in de blauwe zone. Ook heeft Stadstoezicht gecontroleerd op het hondenbeleid en bewoners aangesproken op vuilopslag in de tuinen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Gemeentewerken repareerde veel kleine gebreken en Roteb heeft zwerfvuil en hondenpoep verwijderd.

Buurtbewoners konden deze week hun grof vuil gratis aanbieden in een grote container. Van deze mogelijkheid werd goed gebruik gemaakt. Voorafgaand aan deze week hebben bewoners aangeven welke extra aandacht hun buurt nodig heeft. Deze punten zijn: fietsen op het Prinsenplein en de buurttuin, overlast van hondenpoep in de Indische tuin, niet stoppen voor een zebrapad, te hard rijden op de Groene tuin en Vruchtentuin en het verkeerd aanbieden van klikos op de CD Tuinenburgstraat. Binnenkort ontvangen de bewoners van Tuinenhoven een brief met een overzicht van alle resultaten van deze actieweek.