Gemeente Almelo

Maker van kunstwerk Driehoek gevonden

25 oktober 2010 - De zoektocht naar de maker van het kunstwerk Driehoek heeft resultaat opgeleverd. Marinus van den Boezem (Leerdam, 1935) is de maker van het werk dat is geplaatst in 1979 in De Brink in de Markgraven.

Kunstwerk Driehoek op de oorspronkelijke plek

De Gemeente wilde het kunstwerk verwijderen omdat het gevaar opleverde voor spelende kinderen, maar daarvoor was eerst toestemming nodig van de kunstenaar. Na uitgebreid onderzoek, inclusief oproepen in de media, heeft deze zich nu gemeld. Van den Boezem stemt in met het verwijderen van het werk uit de openbare ruimte. Het is nu opgeslagen op de gemeentewerf.

Nieuwe eigenaar
De Gemeente Almelo onderzoekt de mogelijkheid het werk te schenken aan een particulier zodat het kan worden behouden. Kunstenaar Marinus van den Boezem is akkoord met een mogelijke gift van het werk aan een geĂŻnteresseerde. Ook wil hij graag weten wie de nieuwe eigenaar wordt en eventueel met hem in contact komen.

Het dossier dat bij het kunstwerk hoort, inclusief de werkschetsen, heeft hij overgedragen aan de Gemeente. Dat kan samen met het kunstwerk worden geschonken aan een eventuele nieuwe eigenaar.