Politie Hollands Midden

Leiden - Verdachten diefstal scooter aangehouden

Leiden, 25-10-2010 o Politie Hollands Midden heeft op zaterdag 23 oktober twee verdachten van diefstal aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man uit Leiden en een 19-jarige man uit Warmond.

De politie kreeg op vrijdag 22 oktober een melding dat twee mannen zich verdacht ophielden bij autos aan de Klikspaanweg. De politie ging ter plaatse en zag een scooter rijden, die er bij het zien van de politie vandoor ging. De politie gaf een stopteken maar de scooter reed door in de richting van de Stevenshofdreef. De bestuurder reed het Korte Vlietpad op. Op een gegeven moment kon de scooter niet verder door een voetgangersbruggetje en zij gingen te voet verder. De Leidenaar werd uiteindelijk op zaterdag 23 oktober rond 00.10 uur met behulp van een politiehond gevonden in de struiken bij de Vijfmeibrug en aangehouden. De scooter bleek van diefstal afkomstig.

De 19-jarige Warmonder werd op zaterdag om 11.50 uur aangehouden toen hij zich op verzoek van de politie kwam melden op het politiebureau aan de Langegracht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de twee mannen.