Gemeente Dirksland


De Arbeidsmakelaar Goeree-Overflakkee brengt werkgever en werkzoekende bij elkaar

Op 12 oktober is de Arbeidsmakelaar Goeree-Overflakkee gestart. De Arbeidsmakelaar is een initiatief van de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis, Oostflakkee en Webego B.V. (uitvoerder van de sociale werkvoorziening van de vier gemeenten).

De Arbeidsmakelaar helpt werkzoekenden, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, bij het zoeken naar een baan. Daarnaast informeert de Arbeidsmakelaar het bedrijfsleven over de mogelijkheden die er zijn om mensen naar de arbeidsmarkt te begeleiden De Arbeidsmakelaar brengt de werkgever en de werkzoekende bij elkaar.

Even voorstellen
Ilja Kleijburg en Mariam Montazery zijn aangesteld als Arbeidsmakelaars. Mariam Montazery is het aanspreekpunt voor de werkzoekenden, die door de gemeenten worden doorverwezen naar de Arbeidsmakelaar. Zij begeleidt de kandidaten in het sollicitatieproces en biedt de eerste maanden in overleg met de werkgever nazorg op maat. Ilja Kleijburg onderhoudt de contracten met het bedrijfsleven. Zij legt contacten met bedrijven, verdiept zich in de perso-neelsbehoefte en stelt geschikte kandidaten voor.

Wat biedt de Arbeidsmakelaar?
De Arbeidsmakelaar is erop gericht werkgevers te ondersteunen met de invulling van personeelsvraagstukken. De Arbeidsmakelaar probeert een goed zicht te krijgen op de wensen, ideeën, behoeften en vacatures van werkgevers waardoor de vraag en het aanbod zo goed mogelijk op elkaar kunnen worden afgestemd. Dit wordt gedaan vanuit een maatschappelijk belang en er worden geen kosten gerekend voor de dienstverlening van de Arbeidsmakelaar.

Drempelverlagende en kostenbesparende regelingen Afhankelijk van de kandidaat en de situatie zijn er drempelverlagende en kostenbesparende regelingen inzetbaar, zoals proefplaatsingen, loonkostensubsidie, trainingen/scholing, begeleiding op de werkvloer of nazorg op maat.

Bedrijven
De Arbeidsmakelaar zoekt bedrijven die mee willen denken over eventueel passend werk, die bereid zijn te investeren in medewerkers en die geduld kunnen opbrengen als medewerkers een wat langere inwerktijd of meer begeleiding nodig hebben.

Afstemming
De activiteiten van de arbeidsmakelaar worden afgestemd met het UWV Werkbedrijf. Binnen de gemeente en Webego wordt door de Arbeidsmakelaars samengewerkt met de consulenten van sociale zaken en de bedrijfscontactfunctionarissen.
Â