Watersportverbond - KNWV

Veel spektakel dankzij harde wind op NK Kitesurf

maandag 25 oktober 2010

Op 23 en 24 oktober vond in Scheveningen het Dacia NK Kitesurf plaats. Dankzij de harde wind, in combinatie met de zon, maar ook met regen en hagel, was het een erg spectaculaire wedstrijd.

Een sfeerimpressie van Watersportverbond.TV:

IFRAME:
http://www.watersportverbond.tv/wsvembed.asp?videoID=12038&catID=253&pl ayerID=60

Regerend Nederlands kampioen en wereldkampioen Kevin Langeree kon vanwege een blessure niet mee meedoen, maar was wel als speaker op het evenement aanwezig. Ook Nederlands- en Wereldkampioen Youri Zoon was er niet bij. Omdat hij nog kans maakt wereldkampioen te worden bereidde hij zich voor in zonniger oorden.

Toch was sprake van een volwaardig Nederlands Kampioenschap Kitesurfen. De deelnemers die op lijst stonden roken hun kans bij het ontbreken van de favorieten en haalden alles uit de kast om de titel naar zich toe te trekken.

Dag 1: Pittige omstandigheden
Op zaterdag 23 oktober waren de omstandigheden pittig. Harde wind en kou maakten het met name voor de minder ervaren deelnemers zwaar. De wedstrijd verliep soepel met een mooie eerste finale tussen Jerry van de Kop en Bas Koole. Van de Kop was iets scherper en toen Koole ook nog eens zijn kite (vlieger) verloor doordat een lijn brak, was de winst voor Van de Kop. Bij de dames wist regerend Nederlands Kampioene Jalou Langeree de eerste wedstrijddag te winnen.

Dag 2: Superfinale
Op zondag 24 oktober was de wind gedraaid van zuid naar noordwest. De zee was daardoor veel onstuimiger. Er werden van de deelnemers andere vaardigheden gevraagd als de dag ervoor. Weer kwamen dezelfde twee namen uiteindelijk boven aan de lijstjes van de jury te staan: Koole en Van de Kop troffen elkaar weer in de dagfinale. Nu was Koole de betere, zodat Koole en Van de Kop gelijk stonden. Een superfinale tussen Koole en Van de Kop moest het uiteindelijk oordeel vellen. Koole was ontketent en wist de Nederlands Kampioen Kitesurf 2010 Bas Koole superfinale overtuigend te winnen van de pas zestienjarige Van de Kop. Bij de dames wist Jalou Langeree haar zesde nationale titel in de wacht te slepen. Ze won de finale van Lisa van Ginkel, die wel een sterke progressie liet zien ten opzichte van vorig jaar.

Eindstand Dacia NK Kitesurf 2010
Heren

1. Bas Koole

2. Jerry van de Kop

3. Tijn van Esch

Dames

1. Jalou Langeree

2. Lisa van Ginkel

3. Marije den Breems