Gemeente Leeuwarderadeel


Gemeente onderzoekt oneigenlijk gebruik gronden

25-10-2010 12:23

In onze gemeente wordt door veel inwoners gemeentegrond gebruikt.

Veelal worden deze gronden door de gebruikers gehuurd. Maar bij bepaalde locaties heeft de gemeente moeten constateren dat inwoners de grond oneigenlijk in gebruik hebben genomen. Zo hebben bijvoorbeeld eigenaren, doorgaans woningbezitters, gemeentegrond betrokken bij hun erf/tuin. Het gemeentebestuur wil dit oneigenlijk gebruik, mede uit een oogpunt van gelijkheid, niet langer toestaan.

Bij het constateren van oneigenlijk gebruik wordt als volgt te werk gegaan.

De gemeente constateert oneigenlijk gebruik. Dit wordt schriftelijk meegedeeld aan de gebruiker. Wanneer de grond past binnen het huidige "Snippergroenbeleid" bestaat de mogelijkheid de grond aan te kopen of te huren. De toetsing over het verkopen/verhuren wordt gedaan door de medewerker Grondzaken van de gemeente. Een en ander vindt in nauw overleg plaats met een medewerker van de afdeling (Groen)beheer. Kan een gebruiker aantonen dat de grond terecht in gebruik is - toezeggingen vanuit de gemeente in het verleden - dan zal dit alsnog contractueel worden vastgelegd.

Inwoners in het bezit van grond waarbij sprake is van oneigenlijk gebruik kunnen op termijn een brief van de gemeente verwachten. Twijfelt u of u ook een stukje grond oneigenlijk in gebruik heeft, dan kunt u hierover contact opnemen met onze medewerker Grondzaken, de heer D.J. Kuipers (tel.nr. 058 257 6674).

---