Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Vrijwilliger van het jaar

25 oktober 2010

Meer dan de helft van alle bedrijven heeft regelmatig te maken met inbraak, overval en vandalisme. Amsterdam helpt uw onderneming veiliger te maken. Dan kan snel en met financiële ondersteuning van de gemeente Amsterdam.

Veiligheidsscan

Een onafhankelijke veiligheidsadviseur maakt een `scan' van uw onderneming op veiligheidsrisico's. Hiermee wordt snel duidelijk wat u kunt (laten) doen om uw bedrijf veiliger te maken. Uw bedrijf wordt onderzocht op maatregelen tegen o.a. diefstal, overval en agressie. De scan duurt ongeveer één uur en is geheel gratis (normaal EUR 350). U krijgt daarna een vertrouwelijk rapport waarin wordt aangegeven hoe u de veiligheid in uw onderneming kunt verbeteren. Dit zijn vaak maatregelen die weinig tijd en geen geld kosten. Als u wel moet investeren, dan kunt u gebruik maken van de subsidieregeling Veilig Ondernemen.

Preventietraining

Naast de veiligheidsscan kunnen ondernemers zich tegen een overval wapenen via een preventietraining, waaraan ook medewerkers kunnen meedoen. Zij leren daarin hoe de onderneming minder aantrekkelijk wordt voor een overval. Daarnaast krijgen ondernemers en de medewerkers advies over hoe te handelen om erger te voorkomen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing geeft deze veiligheidtrainingen samen met de Ondernemershuizen en de Kamer van Koophandel. De trainingen vinden plaats op 2, 3 en 16 november. Ze zijn gratis en starten met een lichte broodmaaltijd.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de aanvraagprocedure van de veiligheidsscan en de subsidieregeling Veilig Ondernemen op www.amsterdam.nl/ondernemen onder het thema `Veilig Ondernemen'.

Voor de preventietraining kunt u meer informatie vinden op www.pca-amsterdam-amstelland.nl


---