Gemeente Bergambacht


Bergambacht goed bereikbaar en veilig

---

Bergambacht, 25 oktober 2010

De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde op de kruising N207/N210 zijn in volle gang. De provincie Zuid-Holland heeft in overleg met het gemeentebestuur een noodkruising aangelegd waarmee een goede doorstroming van het verkeer gewaarborgd lijkt. Bergambacht blijft dus via alle kanten goed bereikbaar. Enige overlast kan niet worden voorkomen, maar gemeente en provincie blijven alert om zo nodig aanvullende maatregelen te nemen.

Nu de werkzaamheden twee weken aan de gang zijn, leren de eerste ervaringen dat er enkele aanvullende maatregelen nodig zijn. Veiligheid (voor voetgangers en fietsers) en bereikbaarheid (van o.a. winkels en bedrijven) staan voorop, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

De aanvullende maatregelen:

Verkeersregelaars:
Op de Kruising N207/N210 worden op drukkere dagen tijdens de avondspits verkeersregelaars ingezet. De verkeerslichten worden op dat moment uitgeschakeld om een betere doorstroming te bereiken. Minder autos kiezen daardoor sluiproutes en op de rotonde Dijklaan wordt de doorstroming bevorderd. Ook bij de voetgangersoversteekplaats nabij de scholen worden verkeersregelaars ingezet bij het aan- en uitgaan van de scholen.

Extra borden 30km/uur
In de Schoolstraat, Weidestraat, Molenlaan en Dijklaan worden extra borden 30 km/uur geplaatst die de bestuurders attenderen op de gewenste snelheid. Er worden extra waarschuwingsborden geplaatst met aanduiding camera, (vanwege snelheidscontroles.)

Snelheidsdisplays
In de Schoolstraat/Weidestraat worden twee snelheidsdisplays geplaatst.

Verder is de Dijklaan, vanaf de pont komend, alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Dit wordt op de kruising N207 / Lekdijk aangegeven met een bord verboden in te rijden (muv bestemmingsverkeer). Uit veiligheidsoverwegingen wordt de fietssuggestiestrook, daar waar het vrijliggend fietspad aanwezig is tijdelijk opgeheven. Fietsers moeten daar oversteken zodat er sprake is van een tweezijdig fietspad. Dit wordt met ondersteunende bebording, schrikhekken en verkeerstekens op het wegdek nader aangeduid.

Maatregelen overige uitvalswegen
Op de uitvalswegen Benedenberg/Zuidbroek en de Tussenlanen/Bovenberg worden in nader overleg met het Hoogheemraadschap soortgelijke maatregelen getroffen.

Het Regionaal Verkeers Handhavingsteam van de KLPD voert op de genoemde trajecten snelheidscontroles uit. Wij vragen alle bestuurders de verkeersveiligheid van de medeweggebruiker in acht te nemen. Heeft u suggesties mail dan naar: j.vanderheide@bergambacht.nl

We blijven alert op de actuele situatie en spelen daar zoveel mogelijk op in.